EL QUE NO SABIES DE...

'Juliet, desnuda': li traiem la roba al film i mostrem els seus secrets

Rose Byrne estava embarassada durant el rodatge i ho van ocultar amb plans curts i afegint objectes

Ethan Hawke interpreta algunes cançons del film tot i que no és la primera vegada que és músic a la pantalla

mv5bzgyyngziogqtngqyys00nwqwlwi0ytkty2u0mzbhnzlkmgi4xkeyxkfqcgdeqw1yb3nzzxi v1

mv5bzgyyngziogqtngqyys00nwqwlwi0ytkty2u0mzbhnzlkmgi4xkeyxkfqcgdeqw1yb3nzzxi v1

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Acaba d’arribar a les nostres pantalles una interessant comèdia dramàtica triangular i independent dirigida per Jesse Peretz, director habitual de la sèrie Girls, i protagonitzada per Rose Byrne (Daños y perjuicios, Insidious), Ethan Hawke i Chris O'Dowd (vist a Molly’s game i St. Vincent). Altres noms destaquen a l’equip del film: està produït per Judd Appatow, el pare de la nova comèdia nord-americana, i està basat en una novel·la de Nick Hornby (Alta fidelidad, Un nen gran) publicada el 2009.

La trama se centra en un quarantí britànic que viu obsessionat per un cantautor nord-americà, Tucker Crowe, que va escriure un gran disc en el passat, Juliet, per després desaparèixer misteriosament. El tipus aboca les seves impressions en un videoblog que comparteix amb altres fans. Tot canvia quan rep anònimament una gravació de Juliet, nakedque conté les demos originals de les cançons. La seva parella, amb qui porta una relació amb alts i baixos, escriurà anònimament en el blog i contactarà, per a la seva sorpresa, amb el cantant en persona amb el qual iniciarà una relació epistolar (via mail) molt sincera. Coneguem les curiositats aquesta comèdia musical.

-La titànica primera opció. Quan es va anunciar en un primer moment el futur rodatge del film, l’actriu prevista era Kate Winslet, la protagonista de Titanic.

-L’accident. Rose Byrne va tenir molt mala sort, ja que, durant una escena, es va tallar un dit netejant una liquadora i va haver de ser intervinguda quirúrgicament.

-Rose, embarassada. La protagonista estava embarassada de sis mesos durant el rodatge. Per dissimular-ho es van utilitzar en moltes ocasions plans curts i, en d’altres, es tapava la seva figura amb una bossa o l’ordinador portàtil.

L’equip va utilitzar múltiples recursos per dissimular l’embaràs de l’actriu.

-Chris, embarassat. El problema de Chris O'Dowd va ser semblant, ja que la seva dona estava embarassada i ell no podia traslladar-se al rodatge a la primavera. Van buscar altres actors però cap els va convèncer per la qual cosa van decidir posposar la producció per comptar amb ell.

-El retrobament. Byrne i O'Dowd, que interpreten a la parella inestable, ja es coneixien, perquè van coincidir en la comèdia La boda de mi mejor amiga. Potser per això també els seus embarassos van estar gairebé coordinats.

Rose Byrne i Chris O'Dowd ja es coneixien de “La boda de mi mejor amiga".

-La improvisació al poder. Una de les escenes més divertides del film és la inesperada trobada a la platja. Segons va confessar Byrne, en aquesta seqüència tots els actors van improvisar molt, cosa que va provocar que fos més natural i espontània.

-Massa jove. Ethan Hawke era més jove del que havien planejat els productors i que el seu personatge a la novel·la. També tenien por que s’enfadés, ja que Crowe pateix un atac de cor i van pensar que podria ofendre-li que li consideressin tan gran. Però, al contrari, l’actor va admetre que, a la seva edat, no era impossible i que s’identificava molt amb ell.

Ethan Hawke és més jove que el protagonista de la novel·la original.

-Actor i cantant. Les cançons que interpreta Tucker Crowe van ser, en realitat, escrites per autors com Robyn Hitchcock, Ryan Adams o Nathan Larson, però la veu és la d’Ethan Hawke i no ho fa gens malament. El film també inclou altres temes com el Brass in my pocket de Pretenders o Come and stay with me, interpretat per Marianne Faithfull.

-No és la primera vegada. És curiós perquè la primera vegada que Hawke va cantar en un film va ser en la generacional Bocados de realidad (Reality bites, 1994) i va tardar 20 anys a repetir l’experiència a Boyhood (2014), on també interpretava diverses cançons. L’any següent va donar vida al llegendari Chet Baker a Born to be blue, inèdita al nostre país, i ara repeteix en la seva faceta de músic amb Juliet, desnuda. Sembla que ara no hi ha qui el pari...

Ethan Hawke va cantar alguns dels temes que apareixen al film.

-Director i músic. El realitzador, Jesse Peretz, va ser músic, com el personatge d’Ethan Hawke. Era el baix del grup de punk alternatiu The Lemonheads en els seus primers anys i més endavant va rodar videoclips dels Foo Fighters.

-El cameo. L’autor de la novel·la original, Nick Hornby, fa un petit cameo i apareix al costat de Rose Byrne en l’escena del museu, quan Hawke canta Waterloo sunset.

Notícies relacionades

-¿Juliet es despulla? Morbosos, abstenir-se, l’únic nu del film consisteix a treure-la la roba a les cançons en la seva versió sense arranjaments, ja que Juliet tan sols és un tema musical.

-El final del final. No s’ha de tenir pressa en anar-se’n del cine, ja que per conèixer l’autèntic desenllaç cal esperar a l’inici dels crèdits finals.