QUÈ FER AVUI A BARCELONA

Una 'escape room' perquè els nens se sentin Harry Potter: 'Escuela de Magia',

El Microteatre Barcelona ofereix aquesta original experiència tots els diumenges al matí en tres sessions

Els nois poden escollir entre participar en la classe d'Encanteris i la de Pocions o apuntar-se a totes dues

botanicus-azalea-mov

botanicus-azalea-mov

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Un dels grans ídols de la mainada és Harry Potter. Als nens els encanten les seves aventures amb els seus amics mags i els agradaria poder emular-les. Ara és possible a petita escala gràcies al simpàtic espectacle Escuela de Magia que es pot disfrutar els diumenges al matí al Microteatre Barcelona dins d’una experiència denominada Microescape Kids, que combina l’humor amb el teatre interactiu, la màgia i la moda actual de les escape room.

En aquesta ocasió, no fa falta que els nens vagin acompanyats pels seus pares si tenen més de 6 anys. Se’ls pot deixar sols tot i que, sincerament, val la pena acompanyar-los per veure les seves carones davant de les evolucions dels actors. De fet els nens són els alumnes i, si algun adult es cola entre ells, és considerat un repetidor que no va fer els deures en el seu moment i ha de tornar a classe per repassar el que (no) ha après... I això sempre fa una miqueta de vergonya.

Es pot escollir entre dues peripècies d’una mitja hora de durada o viure-les totes dues. Els preus són raonables (8 i 15 euros, respectivament). A l’entrada ens expliquen les normes d’aquesta peculiar escola, bàsicament dues de molt elementals: guardar silenci cada vegada que entrem en una habitació i fer cas als professors. Però el millor és que, abans de començar, rep cada nen la seva pròpia vareta màgica per poder fer realitat les seves fantasies. Això sí, si s’utilitza fora de les seves instal·lacions, les seves propietats desapareixen. El xivarri s’apodera del local entre els que surten amb cara de felicitat i els que esperen expectants.

La divertida professora Querqus és l’experta en Botànica.

A Pocions intentarem tornar la vida a una flor

Si triem participar a Pocions descobrirem un simpàtic professor que és en una classe on hi ha una pissarra, tubs d’assaig, una prestatgeria amb artefactes de tot tipus i unes estranyes taules periòdiques. Ens acomoden en uns tamborets i entra la nova mestra de Botànica, una jove entremaliada i juganera. El mestre ens explica una història una mica tenebrosa sobre la vida i la mort mentre interpel·la directament els nens. El seu primer truc consisteix a fer aparèixer i desaparèixer la mort en una petita caixa i ens explica la importància de l’amor, la saviesa i la força.

A continuació ens traslladarem a l’aula de Botànica atapeïda de plantes i ens haurem d’asseure al terra d’herba. Allà descobrim que una de les flors més valuoses ha desaparegut i haurem de trobar-la. Per a això cal revelar un misteri que els nens hauran de solucionar. No hi ha problema, no és gaire complicat i, en cas d’error, els professors ens guiaran. Una vegada trobada tornarem a la classe de l’inici per intentar crear un elixir amb què tornar-li la vida. Allà, els alumnes han de tornar a pensar per donar amb la solució. Si tot surt bé, la classe acabarà amb la flor apareixent per sorpresa davant els nostres ulls.

Una representació a l’aire lliure d’'Escuela de Magia'.

A Encanteris intentarem trobar una poderosa vareta

L’altra opció és apuntar-se a l’assignatura d’Encanteris.  El conserge del lloc ens porta a una saleta on es troba la professora corresponent. Era un alumne no gaire bo però molt divertit que es veu obligat a continuar practicant. Aquí experimentarem al màxim amb la vareta aprenent a utilitzar-la pronunciant les paraules màgiques i aconseguint tres efectes diferents: la levitació, la coloració i la congelació. Igualment ens ensenya a mantenir un duel amb un altre mag i vèncer-lo. Si algun alumne no s’atreveix, sempre pot intentar-ho algun repetidor. Però, durant les proves, es produeix un accident i hem de fer el possible per arreglar-ho.

Notícies relacionades

Per a això, l’ajudant ens indicarà que l’única manera d’aconseguir-ho és mitjançant la vareta més poderosa del món, que amaga el director al seu despatx. Ens traslladem fins allà amb una mica de temor, ja que ens adverteixen que té molt mal geni i no li faria gràcia que estiguéssim tafanejant entre les seves coses. Amb molt de compte intentem trobar les pistes per aconseguir obrir el cofre on se suposa que ha d'estar. Els nois ho passen pipa fent voltes per l’habitació a la recerca de la clau perduda així com intentant deduir quina és la bona i quina és la combinació que hem de descobrir perquè la capseta s’obri. Si ho aconseguim, i el misteriós director no ens descobreix abans, podrem tornar a la sala d’inici i desfer l’encanteri amb l’ajuda de la vareta i les paraules de torn. Ara ja podem tornar a casa amb la satisfacció del deure complert i havent après quatre trucs per poder sentir-nos com si haguéssim estat a Hogwarts.

Aquestes originals aventures infantils han sigut creades per Roc i Joan Olivé i interpretades per la companyia TesTistosTigues que també s’encarreguen de les escape rooms per a adults que poden disfrutar-se al mateix local els dimecres a la tarda i els dissabtes al matí. Una oferta diferent per als nens i que els pares poden també disfrutar observant les expressions i les evolucions dels fills. ¡Abracadabra, pota de cabra! 

'Escuela de Magia'

Lloc:  Microteatre Barcelona (Bailèn, 194).

Horaris:  tots els diumenges de novembre i desembre. Passis a les 11, 12 i 13 hores.

Preu:  de 8 (una classe) a 15 euros (les dues classes).

Més informació:  www.microteatrebarcelona.cat