PREMIS MUSICALS

Premis MTV EMA, des de Bilbao per al món

Janet Jackson, Rosalía i Halsey, entre d'altres, actuen en la gala-espectacle que s'emetrà aquesta nit des del Bilbao Exhibition Centre

hailee-steinfeld-emas

hailee-steinfeld-emas

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire

Després de Barcelona (2002) i Madrid (2010), Bilbao és l’última ciutat espanyola en acollir la gala delsMTV Europe Music Awards, EMA per abreujar, uns premis no dedicats a celebrar els vídeos musicals (aquests són els VMA) sinó la música en general. I en particular als artistes que més venen, o més ben dit en el 2018, els que més ‘views’ i ‘plays’ tenen.  

Els EMA tenen fama d’espectacle impredictible, i el d’aquesta nit al BEC (Bilbao Exhibition Centre) hauria de deixar una altra bona ració de moments recordables. L’acció es podrà seguir en la MTV i, per als qui no tinguin tele, MTVEMA.com des de les 20.00 h., quan començarà l'alfombra vermella. A les 21.00 h. començarà el xou, aquest any presentat per la millor actriu que cantant Hailee Steinfeld

Quant a les nominacions, lidera l’assumpte Camila Cabello (amb sis opcions de victòria, incloent ‘Millor artista’ i millors cançó i vídeo per ‘Havana’). Just darrere, amb cinc, trobem a Ariana Grande i Post Malone, i també en reuneixen unes quantes Drake, Shawn Mendes o Dua Lipa. Els guanyadors es decideixen per una votació popular que va acabar ahir a la nit a les 23.59 h.

No està gaire clar quants dels possibles guanyadors s’han desplaçat a Bilbao per si sona el seu nom. La que no faltarà a la cita per recollir el seu merescut premi MTV Global Icon és Janet Jackson, que a més interpretarà un pupurri d’èxits. No serà el mateix dels Billboard Music Awards del maig passat, en què va recollir... l’Icon Award. És que és icona total.

Notícies relacionades

A més de Janet, actuaran a la gala Nicki Minaj (nominada a ‘Millor artista de hip-hop’ i ‘Millor look’), Rosalía (possible ‘Millor artista local’), Halsey, Panic! At The Disco, Alessia Cara, David Guetta, Jason Derulo, Bebe Rexha o Marshmello amb Bastille i Anne-Marie.

L’acolorida llista d’entregadors de premis inclouMichael Peña i Diego Luna, parella protagonista de ‘Narcos: México’; Debby Ryan, heroïna d’una altra sèrie de Netflix, la polèmica ‘Insaciable’; icones pop dels dosmils com Lindsay Lohan i Ashlee Simpson, o l’exjugador de futbol americà i geni de la comèdia Terry Crews. Això s’ha de veure.

Temes:

Música