GALA ESTEL·LAR

Camila Cabello arrasa en els premis MTV EMA de Bilbao

L'exFifth Harmony va ser la gran guanyadora d'una nit amb grans actuacions de Rosalía i Nicki Minaj

camila-cabello / periodico

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Acumulava el nombre més gran de nominacions i havia de passar: Camila Cabello s’ha coronat aquesta nit gran vencedora dels MTV Europe Music Awards del 2018, entregats en una hiperbòlica i hiperactiva gala al Bilbao Exhibition Centre. L’ex Fifth Harmony va rebre el seu primer premi, el de ‘Millor artista’, en mans dels actors Michael Peña i Diego Luna. Va exclamar un convincent “¡Estic flipant, tio!”. Després, caurien a les seves mans els premis a ‘Millor cançó’, ‘Millor vídeo’ (en aquests dos casos per ‘Havana’) i ‘Millor artista mundial’.

També la rapera Nicki Minaj va passar per Bilbao, en el seu cas per recollir els premis a ‘Millor artista de hip-hop’ i ‘Millor look’, i, de passada, interpretar alguns temes a l’escenari (o escenaris, quatre, units a un centre circular per passarel·les) dissenyat per Julio Himede: el seu recent single ‘Good form’, ‘Woman like me’ (en la qual es va sumar el girl group britànic Little Mix) i, a prop del final, apropiadament, ‘Time to say goodbye’ (amb David Guetta i Jason Derulo), que d’altra banda tampoc és manera de dir adeu; no és la millor de les seves infinites col·laboracions.

Rosalía va arribar amb camió

Va ser una nit de marcat poder femení. Rosalía va poder no emportar-se el premi a ‘Millor artista local’ (que va anar a parar als indies èpics Viva Suecia), però es va guanyar el públic del BEC de carrer: va aparèixer per la porta posterior d’un camió, entonant una part de ‘De aquí no sales’, per després brodar una massiva ‘Malamente’ al costat de vint-i-tantes ballarines de vestimenta futurista. Els palmells i els ‘¡tra tra!’ els posava el públic, amb passió esclaridora. Ja és sobrer dir-ho, ho llegim unes quantes vegades cada dia, però ‘a star is born’. 

Rosalía, en la seva actuació als premis MTV / AFP / LLUÍS GENÉ

Poc després seria el torn per a Janet Jackson d’explicar, a través d’un ‘medley’ d’èxits, per què aquest any rebia el premi MTV Global Icon. Cançons d’algunes de les seves èpoques: el seu single estiuenc ‘Made for now’ i, tornant enrere en el temps, ‘All for you’ i la immortal ‘Rhythm nation’, tot això en companyia de percussionistes africans, menjafocs o més de vint ballarins. Amb 52 anys, encara destil·la energia i ferocitat, tot i que va treure l’ombra del ‘playback’. El va compensar cridant “a la caritat petita i gran” al recollir el seu guardó honorífic. No va ser un rampell d’oportunista consciència política: coneguda activista, Jackson ja va gravar amb ‘Rhythm nation 1814’, al llunyà 1989, un enorme disc de pop amb missatge. 

Notícies relacionades

Gairebé cada actuació va tenir el seu plus de deliri. Brandon Urie, de Panic! At The Disco, va caure a escena penjant d’un cable, com Ethan Hunt de ‘Missió: Impossible’ en la seva joventut. Bebe Rexha va emergir (vestida) d’una banyera per cantar ‘I’m a mess’ i Halsey es va deixar mullar per la pluja artificial per a ‘Without me’ en un moment amb ecos de cert número de ‘Flashdance’. Més sòbria va estar Alessia Cara: només semblava que portava un vestit un parell de talles més gran que el seu. Ja com a colofó d’aquest Boig Espectacle del Pop, Marshmello va omplir el BEC de caps inflables i pilotes amb forma de llaminadura somrient mentre sonaven ‘FRIENDS’ (amb Anne-Marie) i ‘Happier’ (amb Bastille).  

Acolorit repartiment de convidats 

L’encarregada d’anunciar el premi a ‘Millor artista electrònic’ (va guanyar Marshmello) va ser l’actriu Lindsay Lohan, de la qual poc se sap des de fa temps, salvant el seu intent de segrestar uns nens sirians. El matrimoni Ashlee Simpson & Evan Ross (antiga quasi-estrella teen pop la primera; actor de’‘Els jocs de la fam’ el segon) es va encarregar de donar el premi a ‘Millor artista pop’ a Dua Lipa. A més de Peña i Lluna, parella protagonista de ‘Narcos: México’, van llegir guardons actrius d’altres sèries Netflix com Debby Ryan (‘Insaciable’) i Anitta (‘Vai Anitta’). Repartiment curiós si més no. 

Temes:

Música