TOTA LA MÚSICA

La discografia completa de Joe Crepúsculo

El músic barceloní celebra els nou discos publicats en els deu anys de carrera en solitari amb '10', un àlbum recopilatori

zentauroepp45501055 barcelona17 10 2018 icult entrevista con el m sico joe crep 181104184718

zentauroepp45501055 barcelona17 10 2018 icult entrevista con el m sico joe crep 181104184718 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Ramón Vendrell
Ramón Vendrell

Periodista

Especialista en pop antic, tebeos, llibres, rareses i joventut

Ubicada/t a Barcelona

ver +

'Escuela de zebras'. Producciones Doradas, 2008

Tretze cançons estranyes, casolanes i amb superpoder evocador que ens van deixar bocabadats. Tres números testifiquen que ha vingut a buscar caça major, això és, a facturar grans ‘hits’: el titular, 'Los viejos' i 'Suena brillante'.


'Supercrepus'. Producciones Doradas, 2008

Sense donar-nos temps a tancar la boca, ens va desconjuntar la mandíbula amb 20 cançons de versos tan críptics com captivadors, melodies vicioses i so avariat. 'Baraja de cuchillos' i 'La canción de tu vida' són glòries pop.


'Chill out’. Discoteca Océano, 2009

'Toda esta energía' és la balada més gran que la vida de Joe Crepúsculo. Si fins ara mereixia (i no aconseguia) sonar a tota hora en la ràdio, aquí es postula per omplir estadis (en els quals no li ofereixen actuar).


'Nuevo ritmo'. Canadá, 2011

Vuit cançons del seu repertori regravades (i de quina manera; 'Los viejos’, per exemple, en grandiloqüent clau spectoriana) i quatre de noves. ‘Tus cosas buenas’ és el millor pop llatí fet a Espanya des de Los Coyotes.


'El caldero'. Mushroom Pillow, 2012

L’artista va escriure: "He intentat controlar cada detall, des de so a lletra, per fer una cosa densa i enganxosa com el fang". Missió complerta, però no emanen d’aquesta "poció druídica" els millors efluvis crepusculars.


'Baile de magos'. Mushroom Pillow, 2013

El passat ‘makiner’ de Joe Crepúsculo es desencadena devastador. Però, potser, si hi ha una cosa que a Joe Crepúsculo li agrada més que un ritmàs és una melodia irresistible, de manera que és un disc de pop de ball brutal.


'Nuevos misterios'. El Volcán Música, 2015

L’inici del seu enamorament sobtat amb el flamenc en general i la rumba en particular (estava escrit). 'A fuego' trenca límits espaciotemporals per reunir Lola Flores i la Fania All Stars en una discotecassa de polígon.


'Disco duro'. El Volcán Música, 2017

Notícies relacionades

Potser el disc més inquietant del sempre inquietant Joe Crepúsculo, i no només perquè comença amb 'Te voy a pinchar' (a hores d’ara, ja sabem que li agraden les navalles). 'Rosas en el mar' el consagra com a 'crooner'.


'Las nanas'. El Volcán Música, 2017

Gravat el 2009 i publicat l’any passat. Igual Serveis Socials et retira el teu fill si l’hi poses. Com que no hi surt cap cançó en '10', deixarem constància que en aquest n’hi ha dues de noves: 'Todo lo bello es gratis' i 'Quizá'.