luxe cultural

Dues dècades de jazz i Gaudí al terrat de La Pedrera

El cicle estiuenc d'actuacions en l'icònic espai durarà fins al 15 de setembre

la-pedrera / periodico

2
Es llegeix en minuts
José Accini

Aquest estiu se celebra la vintena edició de les Nits de Jazz a La Pedrera. Es tracta d’una sèrie de 30 concerts protagonitzats per 16 bandes diferents que van començar el passat 8 de juny i que s’estendran fins al 15 de setembre. Enmig de la sinuositat de l’arquitectura de Gaudí, diferents músics es presenten els divendres i dissabtes en una terrassa amb aforament per a 230 persones.

La cita s’inicia a les 20.15 hores. A aquella hora comencen a sortir a poc a poc els espectadors, just a temps perquè puguin apreciar la posta de sol. “Fa dos anys vam canviar l’hora amb aquest propòsit”, expressa Jordi Feixa, programador del cicle de jazz de La Pedrera. Feixa, que porta 12 anys organitzant les Nits de Jazz, explica que l’esdeveniment “a poc a poc ha anat evolucionant amb els concerts de jazz, que són de primer nivell nacional i internacional, i amb la visita a l’espai Gaudí”.

En el moment que el sol està a punt d’amagar-se, prop de les 21:00 hores, els artistes comencen a tocar. Una de les formacions que ja han actuat al terrat de La Pedrera és el Pere Bujosa Group, compost per David Soler (guitarra), Tomàs Fosch (piano), Gianni Gabliardi (saxòfon), Quique Ramírez (bateria) i liderat per Pere Bujosa (contrabaix). Per a Bujosa, mallorquí graduat en Música Moderna i Jazz al Conservatori del Liceu, tocar a La Pedrera “és una gran oportunitat. És un dels llocs més emblemàtics i simbòlics de Barcelona”,assegura.

Notícies relacionades

La Pedrera va rebre el 2016 més d’1,2 milions de persones, d’acord amb el seu propi portal web. Malgrat ser un lloc reconegut pel seu ús turístic, Feixa afirma: “Cada vegada comptem amb més públic local, ara la proporció entre turistes i locals és gairebé del 50%”. Gonzalo Jiménez i Joana Bordas pertanyen a les dues categories. Jiménez és de Granada i Bordes de Barcelona i tots dos assisteixen junts a l’esdeveniment. “Als dos ens agrada el jazz i decidim venir a passar una bona estona i disfrutar”, comenta Jiménez. “És la primera vegada que som aquí –intervé Bordas–, és superbonic”.

Ja entrada la nit, els espectadors estan distribuïts per tot el terrat, gairebé tots amb una copa de cava a la mà, ja sigui prop d’una de les 30 xemeneies que té la terrassa de La Pedrera o prop de l’escenari on toca el grup. “La gent en disfruta molt –diu Feixa–. Es queden amb la sensació de ‘que atractiva la música, no tenia la concepció que es pogués disfrutar tant d’un concert de jazz’”. Bujosa sentencia: “Amb el sol fet que la música et faci sentir alguna cosa, ja has guanyat”.