canvi en el govern

José Guirao, nou ministre de Cultura i Esport

L'exdirector del Museu Reina Sofia substitueix Màxim Huerta, que ha dimitit després de sis dies en el càrrec

José Guirao, nou ministre de Cultura i Esport

JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

José Guirao serà el nou ministre de Cultura i Esport del Govern de Pedro Sánchez, en substitució de Màxim Huerta, que ha dimitit Màxim Huertadimitit aquesta mateixa tarda, segons han confirmat fons de l’Executiu a Efe.

El gestor cultural d’Almeria va ser responsable de l’àrea de Cultura de la Diputació Provincial d’Almeria en els anys vuitanta, director general de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura de 1993 a 1994 i director del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia entre aquell any i el 2001. Segons les fonts del Govern, Guirao prendrà possessió del càrrec demà a les 11.00 hores davant del Rei al Palau de la Zarzuela.

Llicenciat en Filologia Hispànica, va néixer el 1959. Va iniciar la seva activitat política el 1983 com a responsable de Cultura de la Diputació Provincial d’Almeria, càrrec en el qual va estar fins al 1987.

José Guirao (dreta) amb la Reina Sofia (centre) i Esperanza Aguirre (esquerra), el 2001 al Museu Reina Sofia de foto / josé maría pastor

El juny de 1988 va ser nomenat director general de Béns Culturals de la Conselleria de Cultura i Medi Ambient de la Junta d’Andalusia, lloc en el qual va cessar l’octubre de 1993 a petició pròpia, ja que dies després va ser nomenat, en Consell de Ministres, director general de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura.

Notícies relacionades

Un any després, el 23 de setembre de 1994 va ser nomenat pel Consell de Ministres nou director del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, i enva remodelar la seva col·lecció permanent.

Entre el 2001 i el 2014 va estar al capdavant de la Casa Encendida, un espai cultural de Madrid pertanyent a la desapareguda Caja Madrid i, després de la seva transformació, a la Fundació Montemadrid, que ara presidia.