Anar al contingut

cita internacional

Luxe màgic a Tona

Més de 10.000 persones assisteixen al festival de màgia de la localitat d'Osona

Josep Garcia

ROSER GAMONAL - ROSERGAMONAL

Luxe màgic a Tona
Luxe màgic a Tona
Luxe màgic a Tona
Luxe màgic a Tona
Luxe màgic a Tona
Luxe màgic a Tona
Luxe màgic a Tona
Luxe màgic a Tona

/

Amb tres edicions n’hi ha hagut prou perquè el festival Una Tona de Màgia s’hagi consolidat com un referent dins del panorama de festivals d’il·lusionisme. Gràcies a Jordi Pota (Mag Pota), la seva productora, els voluntaris i la col·laboració de patrocinadors i institucions, més de 10.000 persones es van reunir aquest cap de setmana a Tona (Osona) per gaudir d’un art escènic poc promocionat i sovint menystingut.

Al llarg de quatre dies, per la cita van desfilar una vintena d’il·lusionistes. Alguns eren premis mundials, com és el cas d’Héctor Mancha Jorge Blass, Brando i Silvana o Mario López; d’altres eren premis nacionals i de reconegut prestigi internacional, com el Duo KybalionShado o el Mag Edgard.

Va ser un luxe comptar amb la presència d’Héctor Mancha, Gran Premi del Campionat Mundial de màgia, en la categoria d’escena, fa tres anys. Un trofeu que cap mag espanyol aconseguia des del 1985; un reconeixement al seu número d’aparicions i desaparicions de bitllets, que fins i tot volen. Com va demostrar a la Gala de Prop de divendres, també és un expert en robatoris escènics: va sostreure als espectadors carteres, mòbils, rellotges, cinturons, corbates i tot el que es va proposar.

Organitzar, per primera vegada, dues gales internacionals va ser un repte a què el públic va respondre esgotant les localitats. Un altre encert més, en les dues gales, va ser comptar amb el músic Jordi Bleza per amenitzar l’espera i amb Jaime Figueroa com a mestre de cerimònies, ja que amb el seu humor i incloent-hi diferents disciplines, com la ventrilòquia, va entretenir els assistents.

L’actor, imitador i humorista Pep Plaza va ser el padrí de l’edició d’aquest any. Plaza està vinculat amb la població no només per les actuacions que hi ha dut a terme des de fa més de 10 anys, sinó també per la seva col·laboració altruista amb algunes entitats, com l’agrupació local contra el càncer.

Un cap de setmana inoblidable amb un planter d’artistes de primera línia que va incloure diferents modalitats, com la màgia de prop, les grans il·lusions o el mentalisme. Però aquest esdeveniment cultural va anar més enllà, amb una interessantíssima exposició de Joan Ballana, un sopar de gala, concursos i aparadors de comerços adornats per a l’ocasió, així com tallers i venda d’articles perquè qualsevol profà pugués iniciar-se en aquest fascinant art.

Temes: Màgia