PROTESTA CONTRA L'ALCALDE

Ros, escridassat en l'exposició de l'obra 'Presos Polítics'

La peça de Santiago Sierra retirada d'ARCO ja s'exhibeix al Museu de Lleida

zentauroepp42435118 una dona xiula a l alcalde de lleida   ngel ros  i col loca 180307205553

zentauroepp42435118 una dona xiula a l alcalde de lleida ngel ros i col loca 180307205553 / Laura Cortes

1
Es llegeix en minuts

La inauguració de l'exposició de l'obra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània', que va ser retirada de la fira ARCO, al Museu de Lleida s'ha convertit aquest dimecres en una protesta contra l'alcalde de la ciutat, el socialista Àngel Ros. Crits de "dimissió" i "llibertat presos polítics" s'han sentit entre els centenars de persones que han assistit a l'acte, en què el comprador de l'obra, l'empresari i periodista Tatxo Benet, ha hagut d'intervenir per demanar als assistents que deixessin parlar l'alcalde.

Notícies relacionades

La protesta ha sigut capitanejada pels Comitès de Defensa del Referèndum (CDR) de Lleida, que han volgut posar de manifest la "hipocresia" del govern municipal d'Àngel Ros "i del seu partit respecte a la seva postura en relació amb l'aplicació de l'article 155".

El Museu de Lleida, d'on fa poc van sortir les obres reclamades pel monestir de Sixena (Osca), espera superar les seves xifres de visitants amb l'exhibició de l'obra de l'artista Santiago Sierra que va ser retirada d'ARCO. El director del Museu, Josep Giralt, ha agraït la donació d'una peça que "connecta directament amb un tema d'actualitat com és el de la llibertat d'expressió". L'obra, que compta amb un total de 24 imatges pixelades de presos, la majoria bascos i catalans, entre ells Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, es podrà visitar fins al 22 d'abril vinent de franc i en l'horari habitual del museu.