Frances McDormand fa posar dretes totes les nominades

La premiada per 'Tres anuncios en las afueras' reclama finançament per als projectes de dones

frances2

frances2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Frances McDormand,Frances McDormand Oscar a la millor actriu per Tres anuncios en las afueras, va deixar un dels moments més emocionants de la nit al demanar a totes les dones nominades que es posessin dretes.

"Totes tenim històries per explicar i projectes que necessiten finançament. Però no ens parleu (d'això) en les festes d'aquesta nit. Convideu-nos a les vostres oficines en un parell de dies o podeu venir a les nostres, el que preferiu", va assenyalar en el discurs més ovacionat de la vetllada.

Les dones i les proclames feministes han brillat als Oscars, uns premis sense grans sorpreses que han servit a Hollywood per redimir-se pels incomptables escàndols sexuals en el seu siescàndols sexuals  i per oblidar el vergonyós error de la cerimònia de l'any passat.

Quatre estrelles femenines com Jane Fonda, Helen Mirren, Jennifer Lawrence i Jodie Foster van presentar els premis a millor actor i millor actriu.

És habitual que el guanyador de l'Oscar a millor actor entregui l'any següent el de millor actriu, però Casey Affleck, triomfador el 2017 per Manchester frente al mar, va renunciar a aquesta tradició davant les protestes Manchester frente al mar,per un antic cas d'assetjament sexual.

"És un nou dia a Hollywood amb desafiaments per a tots nosaltres, però ningú oblidarà mai les dones que van venir abans que nosaltres, que van obrir camí per a la meva generació i les que vindran darrere", va dir Lawrence.

Emma Stone, que va entregar l'Oscar a millor director per a Guillermo del Toro, va elogiar en la seva presentació l'única dona nominada: "Aquests quatre homes i Greta Gerwig han creat obres mestres aquest any".

Notícies relacionades

A més, Salma Hayek, Ashley Judd i Annabella Sciorra, tres víctimes d'assetjament sexual per part de Harvey Weinstein, van reivindicar el moviment Me Too.

"Els canvis que estem veient estan dirigits per noves veus poderoses, veus diferents. Unir-nos és un cor meravellós per dir finalment que el temps (dels abusos) s'ha acabat", va declarar Sciorra.