Oscars 2018

Guillermo del Toro: "Soc un immigrant, i aquest país és de tots nosaltres"

"El millor que fa l'art [...] és esborrar les línies a la sorra, ho hem de continuar fent", reivindica el cineasta als Oscars

guillermo-del-toro-2

guillermo-del-toro-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Soc un immigrant, com molts de vosaltres, i en els últims 25 anys he viscut en un país que és de tots nosaltres: té parts d'aquí, d'Europa... de tot arreu. I jo crec que el millor que fa l'art, la nostra indústria, és esborrar les línies a la sorra, ho hem de continuar fent, i més ara quan el món ens diu que les aprofundim", ha afirmat Guillermo del Toro a l'acceptar el guardó amb l'Oscar al millor director per La forma del agua.La forma del agua.

Uns minuts després el director mexicà ha tornat a pujar a l'escenari per recollir el premi a la millor pel·lícula i ha ofert un altre breu discurs dedicat als joves cineastes i a aquells directors i pel·lícules que l'han influït com a artista. "Fa uns dies em vaig trobar amb Spielberg i em va dir: 'Si reps el premi, si puges allà, recorda per favor que ets part d'un llegat, part d'un nombre molt gran de cineastes, i enorgulleix-te'n", ha assegurat Del Toro, que ha acabat brindant el seu premi a "tots aquells que somien amb utilitzar la fantasia per explicar coses del món real".

Notícies relacionades

El director, que s'ha imposat a Greta Gerwig (Lady Bird), Jordan Peele (Déjame salir), Christopher Nolan (Dunkerque) i Joe Wright (El instante más oscuro), és el tercer cineasta mexicà a rebre aquest premi de l'Acadèmia de Hollywood després que ho fessin recentment Alejandro González Iñárritu i Alfonso Cuarón.