El negre s'imposa a l'alfombra vermella

L’alfombra vermella dels premis Goya 2018 desafia el fred, Mónica Cruz i Belén Cuesta. / ATLAS VÍDEO

3
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

El negre ha sigut el color estrella a l'alfombra vermella dels Goya. Una nit en què ha sumat enters el disseny espanyol. En la nit més reivindicativa no van faltar els escots vertiginosos, esquenes a l'aire, pedreries i espectaculars joies.

Penélope Cruz va lluir un disseny blanc d'Atelier Versace, amb cadenes a les espatlles i la cintura, que va acompanyar amb unes arracades de diamants de Swarovski.  L'actriu va posar amb l'únic complement del vano vermell, el símbol per denunciar l'escassa presència de dones en el món del cine.

Penélope Cruz i Javier Bardem / JUAN MANUEL PRATS

Elegant, sofisticada, de negre amb una capa daurada, Marisa Paredes, guardonada amb el Goya d'Honor, va enlluernar amb la sobrietat de línies que plasma sempre en els seus patrons Sybilla. Nieves Alvárez va lluir  un disseny de Dolce&Gabbana, també en negre. Del mateix to, Nathalie Poza, va confiar en la costura de la dissenyadora Ana Locking per a aquesta nit de gala.

Marisa Paredes / JUAN MANUEL PRATS

Irene Escolar va optar pel color maduixa, de Santos Costura, amb vertiginós escot en V i faldilla frunzida en tul de seda. El mateix dissenyador va elegir Cayetana Guillén Cuervo, amb un vestit en negre d'esquena descoberta, amb tirant d'atzabeja.

Nieves Alvárez i Cayetana Guillén Cuervo

Anna Castillo ha lluït un vestit de Villalba, en negre, amb coll de brillants, mentre que la seva companya de repartiment Belén Cuesta va passejar una creació de Pedro del Hierro amb delicades joies de Bárcena.

El disseny internacional i més colorit va ser l'elegit per Hiba Abouk que es va decantar per un Azzedine Alaïa, mentre que Leonor Watling lluïa un Stella Mccartney, en vermell passió. Teresa Helbig va ser de nou l'elegida per Úrsula Corberó, que va enlluernar amb un vestit brodat amb microlluentons ocre.

Macarena Gómez és també una de les incondicionals de la dissenyadora barcelonina. Va elegir un vestit vellut de seda verd ampolla amb boa de plomes tenyides. Amb el seu marit Aldo Comas, va ser una de les parelles més atractives de la nit.

La directora Carla Simón va optar per un vestit de lluentons brodats, també de Helbig, i la protagonista de la pel·lícula, Bruna Cusí, va elegir un disseny de Cortana, en setí de seda.

Bruna Cusí / JUAN MANUEL PRATS

Juana Acosta va portar un disseny de Pedro del Hierro, amb les espatlles al descobert. Per un disseny molt diferent de Carolina Herrera va apostar Goya Toledo, amb volants de tul en blanc i negre. 

La més jove entre els nominats, Sandra Escacena, va lluir una romàntica proposta de Dolores Promesas amb escot cor; firma per la qual també va apostar Verónica Sánchez, que va aparèixer amb un vestit blanc amb adorns platejats en cos i espatlles.

De negre, amb cos asimètric amb aplics de cristall i faldilla sirena, va desfilar Elena Furiase. El xampany va ser el to elegit per Mónica Cruz.

Fent gala de la seva aposta per la moda espanyola, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va lluir amb mànigues arquitectòniques de Modesto Lomba.

Cristina Cifuentes (esquerra) i Manuela Carmena (dreta) / JAVIER LiZÓN (EFE)

Entre els homes, la sastreria contemporània de García Madrid va ser l'elegida per un gran nombre d'actors com Andrés Gertrúdix, David Verdaguer, Eneko Sagardoy.

Juan Diego Botto també va optar per l'esmòquing de l'última col·lecció de García Madrid. L'actor i director Eduardo Casanova va lluir un esmòquing amb brillants i armilla, però sense camisa de Palomo Spain, la revelació de la moda espanyola.

Notícies relacionades

Els dos presentadors Joaquín Reyes i Ernesto Sevilla, van optar per un esmòquing de Tom Black, durant la primera part de la gala, mentre que per a la segona, Pujil ha sigut la firma elegida. Alfonso Bassave va portar una americana i pantalons de conjunt de Scalpers, mentre que Miguel Ángel Muñoz va elegir un esmòquing de Lander Urquijo, el mateix creador que va vestir el nominat José Mota.

Javier Ambrossi i Javier Calvo, els directors de' La Llamada', van ser els més atrevits, el primer amb una americana i pantalons de conjunt  morat amb llaç vermell, a manera de corbata, i el segon amb una americana i pantalons de conjunt  verd amb dues flors roses brodades en lluentons. 

Javier Ambrosi i Javier Calvo / AFP