300 CONCERTS

L'estranya gira de comiat d'Elton John

L'artista britànic s'embarcarà en un 'tour' maratonià abans de dedicar-se als seus fills i al seu marit

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce

Elton John prepara un llarg comiat dels escenaris. Als 70 anys, amb una de les més exitoses carreres en la història de la música pop, el cantant va anunciar la seva gira final, amb 300 concerts, pels cinc continents, durant els pròxims tres anys. L’artista ha decidit que vol passar més temps amb la seva família.

«Sempre vaig pensar que seria com Ray Charles, BB King i estaria a la carretera per sempre», va declarar després d’un concert a Nova York. Però «les meves prioritats han canviat. Tenim fills i això canvia les nostres vides», va explicar. «Per a mi ha arribat l’hora de deixar la carretera i poder dedicar-me al pròxim i important capítol a la meva vida. Necessito dedicar més temps a la criança dels meus fills».

Dos fills de 7 i 5 anys

Elton John es va casar amb qui feia anys que era la seva parella, David Furnish, el 2014 a Windsor, molt poc després que es legalitzés el matrimoni del mateix sexe al Regne Unit. Tenen dos fills, Zacachary, de set anys, i Elijah, de cinc. «Quan acabi (amb la gira) tindran 10 i 8 anys i és un període molt important a les seves vides. No me’l vull perdre i no vull que ells em trobin a faltar».

Fins ara els nens l’havien acompanyat per tot el món, però a mesura que creixen, això és més difícil. «David i jo ens vam asseure amb el calendari escolar i li vaig dir que no em volia perdre bona part de tot això. No deixaré de fer música. Espero poder gravar discos. Escriuré musicals. Però principalment portaré els meus fills a l’acadèmia de  futbol, que és la cosa més important. Tot és qüestió de canvi a la vida». La gira de comiat es titularà Farewell Yellow Brick Road Tour, que evoca l’àlbum Goodbye Yellow Brick Road, publicat pel britànic el 1973, en què es parlava de fama i celebritat.

Notícies relacionades

Començarà el 8 de setembre a Pennsilvània, pocs mesos després que el cantant acabi amb el seu contracte actual a Las Vegas. Dels EUA saltarà a Europa l’abril del 2019, a l’Àsia el novembre d’aquell any, a Austràlia un mes més tard i es prolongarà el 2020 a Sud-àfrica, per tornar a Europa a finals d’aquell any i acabar a Amèrica del Nord el 2021. Al Regne Unit visitarà 10 ciutats. «No me’n vull anar ploriquejant, sinó amb una gran explosió», va afirmar, i va prometre que «serà el xou més fantàstic de tots els que he fet fins ara».

Problemes de salut

El músic va negar els rumors que la retirada es devia a problemes de salut. «Si has de fer 300 concerts no pots estar malalt». La seva última gira pels Estats Units l’any passat va haver de ser suspesa després de patir una infecció bacteriana per la qual va haver de ser hospitalitzat. «Tot i així vaig fer 96 concerts». Elton John ha venut més de 300 milions de discos. La seva fortuna està valorada en 500 milions de dòlars i ocupa el lloc 26 de les celebritats més ben pagades del món, d’acord amb la llista del 2017 de la revista Forbes. Es calcula que l’artista guanya al voltant dels 60 milions de dòlars a l’any.