AUTORA D''EL CUENTO DE LA CRIADA'

Margaret Atwood: "¿Soc una mala feminista?"

L'escriptora canadenca escriu un article per defensar-se de les crítiques davant la seva postura sobre el moviment #Metoo

jgarcia36295964 icult margaret atwood   autor  liam sharp  180116174010

jgarcia36295964 icult margaret atwood autor liam sharp 180116174010

1
Es llegeix en minuts

La novel·lista canadenca Margaret Atwood, criticada en els últims temps per la seva suposada falta d'empatia amb les dones víctimes d'abusos sexuals, explica els seus motius en un article en què diu que el moviment #Metoo "és el reflex d'un sistema judicial trencat". "En massa ocasions, les dones i altres víctimes d'abusos sexuals, al no obtenir respostes adequades ni de les institucions ni de les empreses, utilitzen una altra nova eina: internet», escriu l'autora d'El cuento de la criada El cuento de la criadaen aquest article, titulat, irònicament, ¿Soc una mala feminista? i publicat aquest cap de setmana al diari The Globe and Mail de Toronto.

Atwood, de 78 anys, es refereix en l'article a les actrius que van denunciar els abusos sexuals del productor Harvey Weinstein com a "estrelles caigudes del cel". I afegeix: "Això ha sigut molt efectiu i ha sigut vist com un toc d'atenció massiu. Però, ¿i ara què? Les institucions, les empreses i els llocs de treball han de portar la iniciativa o podem esperar que encara caiguin més estrelles, i bastants asteroides", sentencia.

L'escriptora d'Alias Grace i el citat El cuento de la criada (adaptat a la televisió en la premiada sèrie de Hulu que es pot veure a HBO) recorre a la història per denunciar els riscos que comporta una justícia expeditiva i popular. "Recorda la Revolució francesa, les purgues de l'estalinisme a l'antiga URSS, la revolució cultural a la Xina, la dictadura dels generals a l'Argentina o els primers dies de la revolució iraniana".

Resposta als seus detractors des de Twitter

Notícies relacionades

«La condemna sense un procés judicial és el primer pas cap a l'absència de justícia, perquè el sistema es corrompi com en el període prerevolucionari a França, o que les coses siguin com al Far West, on el poble feia justícia pel seu compte», escriu.

Molt activa a Twitter, des d'allà responia als seus detractors diumenge. I diverses dones l'acusaven d'haver firmat una petició en suport a un professor d'universitat perseguit per assetjament. El 2016, va firmar una carta oberta en què demanava una investigació independent per al cas de Steven Galloway, que dirigia el programa d'escriptura creativa de la University of British Columbia (Vancouver) i va ser acomiadat després de ser acusat per diverses alumnes d'assetjament sexual.