LES CITES DE LA MÚSICA EN DIRECTE

Els concerts que veurem el 2018

L'agenda barcelonina combinarà els moderns astres pop Bruno Mars, Lady Gaga i Lana del Rey amb icones històriques del calibre de Bob Dylan, Roger Waters i el 'beatle' Ringo Starr

Guns'n'Roses, Metallica i Ozzy Osbourne encapçalen la potent parcel·la de rock dur en un any en què el Sant Jordi s'obrirà a artistes espanyols com Vetusta Morla, Manolo García i Pablo López

zentauroepp41474790 files  this file photo taken on february 5  2017 shows lady 180105164719

zentauroepp41474790 files this file photo taken on february 5 2017 shows lady 180105164719 / KEVIN C COX

3
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

El 2018 ve amb empenta, sobretot en la parcel·la de macroconcerts: l’agenda ofereix fins a 24 cites confirmades al Palau Sant Jordi, enfront de les 10 del 2017. Concerts que combinen estrelles de nou encuny amb veterans, i que conviuran amb l’oferta de festivals i el circuit de sales.

ESTRELLES POP: NOVA AMPLIACIÓ DE L’‘STAR SYSTEM’ 

El degoteig de grans convocatòries l’obrirà Lady Gaga al Palau Sant Jordi el 15 i 16 de gener, úniques dates a Espanya represes després de la suspensió del setembre passat per la fibromiàlgia que pateix la cantant. La programació del Sant Jordi torna a apuntar, com el 2017, cap a una ampliació de l’star system: només cal veure Harry Styles (exOne Direction, 30 de març), Imagine Dragons (6 d’abril), Lana del Rey (19) i Sam Smith (15 de maig).

En una escala encara més gran, Bruno Mars tornarà amb el seu 24K magic tour, ara debutant a l’Estadi Olímpic (20 de juny). I Shakira assaltarà amb El dorado, per partida doble, el Sant Jordi (6 i 7 de juliol), sala a la qual tornarà el seu compatriota colombià Maluma (15 de setembre). Al Sant Jordi Club, Jason Derulo (26 de febrer) i Thirty Seconds to Mars (13 d’abril). I abans que tots aquests, Carla Bruni, al Palau de la Música (12 de gener, Festival del Mil·lenni).

ELS CLÀSSICS RESSONS DELS BEATLES, ELVIS I PINK FLOYD

Un any potent en matèria d’icones històriques, començant per Bob Dylan, que s’estrenarà al Liceu els dies 30 i 31 de març. Debut a Barcelona d’un beatleRingo Starr, al Palau Sant Jordi (26 de juny, Guitar BCN), sala que també acollirà Roger Waters, exlíder de Pink Floyd (13 d’abril), així com l’espectacle Elvis - The wonder of you, amb la presència especial de Priscilla Presley (12 de juny). 

   

Feliç any per als fans del rock dur: Kiss, Metallica, Scorpions, Guns'n'Roses, Ozzy Osbourne...

 Cites d’alta volada per als fans del rock dur: Metallica (Sant Jordi, 7 de febrer) i Guns n’Roses, amb Axl Rose i Slash junts, a l’Estadi Olímpic (1 de juliol). Al Rock Fest BCN, de Can Zam, Kiss, Ozzy Osbourne, Scorpions i Judas Priest. I el 10 de juliol, al Sant Jordi, el clàssic grunge Pearl Jam

En altres escenaris, Elliott Murphy (11 de gener, Bikini), Jethro Tull’s Ian Anderson (22 de maig, Palau), Deacon Blue (1 de febrer, Barts) i Cindy Wilson, de The B-52’s (8 de març, Marula Café), així com, a Girona, Martha Reeves and the Vandellas (17 de març, Auditori, Black Music Festival). A l’Auditori del Fòrum, el supergrup de guitarristes G3 (7 d’abril). I per als amants del rock progressiu, el festival Be Prog! My Friend, al Poble Espanyol (29 i 30 de juny, amb Steve Hackett) i Camel (4 de setembre, Barts).

MISCEL·LÀNIA: ALA ALTERNATIVA I EL 25è ANIVERSARI DEL SÓNAR

Arcade Fire reafirma la seva posició de dinosaure pop amb la presentació d’Everything now al Palau Sant Jordi (21 d’abril), mentre que Liam Gallagher, excantant d’Oasis, ha optat per la sala Razzmatazz per mostrar-se en solitari (24 de febrer). El Primavera Sound no ha donat a conèixer encara la seva programació, però sí el Sónar, que del 14 al 16 de juny celebrarà el seu 25è aniversari amb Gorillaz, LCD Soundsystem, Diplo i Richie Hawtin. I al Cruïlla BCN (13 i 14 de juliol) actuarà David Byrne.

Pel Sant Jordi Club passaran Alt-J (8 de gener) i The Script (21 de març), i per Razzmatazz, Benjamin Clementine (21 de març), Editors (26 d’abril) i The Vamps (25 de maig). Lee Ranaldo, exSonic Youth, passarà per Apolo (16 de febrer). A Vilanova i la Geltrú, el Vida Festival (28 a 30 de juny) ofereix St. Vincent i Franz Ferdinand.

ESTRELLES ESPANYOLES SALT D’ESCALA AL PRODUCTE AUTÒCTON

Notícies relacionades

Abundància d’artistes espanyols al Sant JordiVanesa Martín (20 de gener), la nova O. T. (3 de març), El Barrio (10), el 20è aniversari de Fito y Fitipaldis (12 de maig), Vetusta Morla (19), Dani Martín (26), Pablo Alborán (8 de juny), David Bisbal (16) i, a la tardor, Raphael (28 de setembre), Manolo García (20 d’octubre) i Pablo López (15 de desembre). Convocatòries que reafirmen el poder popular del producte autòcton, i a les quals s’ha de sumar les de l’Auditori del Fòrum: Sweet California (20 de gener) i Sergio Dalma (10 i 11 de febrer). Al Liceu, Jorge Drexler presentarà Salvavidas de hielo.

Dues veus en auge acompanyades per guitarristes se sentiran el mes de març: les de Rosalía, amb Raül Fernández, al Palau (dia 1), i Maria Arnalamb Marcel Bagés, al Tívoli (2). I Moncho serà homenatjat a l’Auditori del Fòrum (23 de març). Barnasants acull, en el seu dens programa, l’estrena de Parnàs, de Roger Mas (16 de març)