CONFLICTE PATRIMONIAL

La Generalitat presenta aquest dijous davant el Suprem dos recursos pels béns de Sixena

Méndez de Vigo, en qualitat de conseller, n'ha autoritzat un de cassació i un altre d'extraordinari per infracció processal

zentauroepp40614138 madrid 20 10 2017 politica el portavoz del gobierno  mendez 171020133225

zentauroepp40614138 madrid 20 10 2017 politica el portavoz del gobierno mendez 171020133225 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

La Generalitat presentarà aquest dijous, 4 de gener, davant el Tribunal Suprem (TS) dos recursos pels béns de Sixena, un de cassació i un altre d'extraordinari per infracció processal, segons han confirmat fonts ministerials.

Segons han explicat, el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, en qualitat de conseller de Cultura, ha autoritzat la presentació d'aquests recursos "respectant les garanties i els drets processals que estableix" el sistema jurídic espanyol.

Així mateix, Méndez de Vigo ha autoritzat aquests recursos amb l'objectiu d'evitar que la Generalitat pugui recórrer el procés davant el Tribunal Constitucional al·legant "indefensió".

Els recursos

El ministre va avançar el 15 de desembre en roda de premsa després del Consell de Ministres la seva disposició a autoritzar un recurs de cassació. "Aquesta és una controvèrsia entre dues comunitats autònomes molt estimades que es podia haver resolt amistosament. S'ha resolt jurídicament, s'ha complert la sentència, però si els serveis jurídics de la Generalitat estimen que és necessari recórrer en cassació, jo autoritzaré que recorrin en cassació i al final serà el Suprem el que decidirà", va assenyalar llavors el ministre.

Notícies relacionades

Aquests recursos arriben després del que va presentar la Generalitat catalana el 7 de desembre davant la providència del magistrat del jutjat número 1 d'Osca que va fixar el dilluns dia 11 com a termini màxim perquè el Museu de Lleida entregués al monestir de Sixena 44 peces d'art originàries del cenobi aragonès.

Posteriorment, la Generalitat va presentar un altre recurs "respecte a la decisió del jutge de la possible utilització de la força", una interposició que, en paraules de Méndez de Vigo, es va fer sense el seu "consentiment" i que no tenia sentit, ja que el trasllat ja s'havia fet.