AVANÇ DE CARTELL

Gorillaz, LCD Soundsystem i Diplo, al Sónar-2018

El festival anuncia els primers noms de l'emblemàtica 25ª edició, en la que també actuaran Ólafur Arnalds, Richie Hawtin i Bonobo

spi4402 2868 gorillaz live

spi4402 2868 gorillaz live

2
Es llegeix en minuts
Julián García

Una actuació de LCD Soundsystem, amb James Murphy al centre

A sota, una llista de Spotify com a introducció a la 25a edició del Sónar:

Fa tot just 15 dies, el Sónar va anunciar l’enviament d’una transmissió de ràdio amb destí a l’exoplaneta GJ273b a la recerca d’intel·ligència extraterrestre, en una manera apassionant de celebrar el seu 25è aniversari. Mentre el senyal segueix el seu rumb en un llarg i pacient viatge de 12,4 milions d’anys llum, el festival va girar ahir la vista a la Terra i va donar a conèixer els 33 primers noms del cartell de la seva edició més emblemàtica, que tindrà lloc del 14 al 16 de juny del 2018. Entre ells, destaquen els de Gorillaz, LCD Soundsystem, Diplo, Richie Hawtin, Bonobo, Ólafur Arnalds i Tony Humphries.

Mai fins ara havia actuat Gorillaz a Barcelona, cosa que atorga rang d’esdeveniment a la visita de la carismàtica banda virtual de Damon Albarn i Jamie Hewlett dins de la gira del seu aplaudit últim disc, Humanz. Un toc d’esdeveniment tindrà també l’esperat retorn de LCD Soundsytem, històric grup de James Murphy que, després de separar-se el 2010 i tornar a escena el 2016, presentarà American dream, en la que el Sónar promociona com la seva única actuació a Espanya.

LLEGENDES DE L’ELECTRÒNICA

El festival va confirmar també la presència estel·lar de Diplo, component de Major Lazer i responsable d’incomptables èxits de grans estrelles, que visitarà el Sónar per oferir una imprescindible sessió de dj. No faltaran a la cita dues grans llegendes de l’electrònica, visitants habituals del festival, Richie Hawtin, amb el seu xou audiovisual CLOSE; i l’immortal Laurent Garnier, que tancarà la nit del dissabte amb una sessió especial a l’aire lliure de quatre hores.

De la prometedora llista d’actuacions anunciades per al Sónar 2018, en destaca també la de Bonobo, projecte d’electrònica càlida de Simon Green, a més dels directes de George Fitzgerald, Bicep i Maribou State, així com les sessions de la dj de techno alemanya Helena Hauff, la figura del house sud-africà Black Coffee i el llegendari dj de house de Nova Jersey Tony Humphries.

CLÀSSICA I CONTEMPORÀNIA

El dijous 14 a la nit se celebrarà el concert especial Sónar a L’Auditori, en què l’OBC, dirigida per Brad Lubman, interpretarà una de les peces clau del minimalisme, In C, de Terry Riley. També en aquest porós i estimulant espai entre la clàssica i la contemporània, actuarà en solitari el músic islandès Ólafur Arnalds en un garantit exercici d’emoció paisatgística.

Notícies relacionades

Els últims anys, el Sónar no ha perdut de vista les músiques del carrer i, per a l’edició 25a, mantindrà la tendència. Els ritmes urbans estaran representats per Wiley, el padrí del grime, que presentarà el seu disc Godfather, acompanyat de nous talents com la dj britànica Jamz Supernova, els barcelonins Mueveloreina i el mallorquí Rels B (posant la vista en les noves formes del hip-hop i el trap), el duo de productors suecs Jarami (col·laboradors de Frank Ocean), la portuguesa Nídia (puntal del segell Principe Records) i el suec Dinamarca.

La Red Bull Music Academy se sumarà a la festa dels 25 anys amb un avanç de programació basat en Diggin’ in the Carts, projecte que repassa la història de la música dels videojocs japonesos. Kode9 presentarà un espectacle amb visuals del llegendari realitzador d’anime Koji Morimoto; els compositors Yuzo Koshiro & Motohiro Kawashima faran un xou inspirat en jocs clàssics com Streets of rage, amb visuals de Konx-om-Pax; i el neozelandès DITC Sound desenterrarà joies amagades de la història del gènere.