TEMPORADA ALTA

La dramatúrgia catalana treu múscul

Ferran Joanmiquel estrena divendres 'El color de la llum', basat en l'experiència a Orient de fotoperiodistes occidentals

zentauroepp40474668 temporada alta de girona foto laura guerrero171009132940

zentauroepp40474668 temporada alta de girona foto laura guerrero171009132940 / LAURA GUERRERO

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El festival gironí Temporada Alta incideix un any més en l'autoria catalana a través de 26 propostes molt diferents, la majoria de les quals es veuran més endavant en teatres de Barcelona.  Aquest dimecres s'estrena 'El color de la llum', una obra documental sobre fotoperiodisme de Ferran Joamiquel i 'La visita de la vella dama', de Friedrich Dürrenmatt, primer espectacle per a adults de la Farrés Brothers i cia, especialista en teatre familiar. Cinc actors, dos músics i una pila de marionetes intervenen en aquesta proposta plena d’humor negre. «El color de la llum és una reflexió sobre el món occidental i el món musulmà», subratlla el seu autor, Ferran Joanmiquel. Cinc fotoperiodistes (Joan Guerrero, Sandra Balsells, Emilio Morenatti, Samuel Aranda i Marta Ramoneda) han aportat les seves experiències per crear l’obra, que és una reflexió sobre el món actual. 

    Dissabte s’estrenarà 'El metge de Lampedusa', adaptació d’Anna Maria Ricart del llibre 'Llàgrimes de sal', interpretat per Xicu Masó. Entre els autors catalans que estrenen a Temporada Alta destaca la nova comèdia del polifacètic actor Ramon Madaula, Adossats, i Simone, una comèdia sobre el gènere, de la també actriu i dramaturga Daniela Feixas. Els dos muntatges compten amb un destacat repartiment. Pau Miró hi serà per partida doble, amb Un tret al cap, èxit del Grec estrenat a la Beckett, i Cyrano, adaptació amb Lluís Homar com a protagonista. 

TORNEIG

Fins al 10 de desembre, també es veurà l’últim treball de Marc Rosich, Jordi Oriol, Llàtzer Garcia, Jorge Picó, Jordi Oriol, Marc Artigau, Lali Álvarez i Cristina Clemente.

Notícies relacionades

Al llarg de sis edicions són molts els dramaturgs que s’han batut amb les seves obres en el Torneig de dramatúrgia. A partir de dilluns, diferents veus que es reptaran en aquesta creativa batalla on textos no superiors a 45 minuts de lectura, de creadors novells i no tan novells, es veuran les cares, llegits per sòlids actors. 

Aquest any debuten Raquel Loscos, Laia Alsina Ferrer, Xisco Rosselló, Juli Disla, Carla Torres, Anna Maria Ricart i Toni Cabré. També presenta text l’actor i autor Manuel Veiga. Com sempre, el públic, que només paga dos euros i a canvi es converteix en jutge al final del combat, que només es guanya per aclamació popular.