NOVETAT EDITORIAL

Dan Brown presentarà el seu nou llibre a la Pedrera

'Origen', que es publicarà el 5 d'octubre, passa per Montserrat, la Pedrera i la Sagrada Família

fcasals22570354 madrid 30 05 2013     icult el escritor dan brown  ha presen170830162927

fcasals22570354 madrid 30 05 2013 icult el escritor dan brown ha presen170830162927

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'acte central de promoció del llançament internacional d''Origen', la nova novel·la de Dan Brown, se celebrarà el 17 d'octubre a l'edifici de la Pedrera. 'Origen', que inclourà escenes clau al Guggenheim de Bilbao, la muntanya de Montserrat, la Pedrera i la Sagrada Família, arribarà a les llibreries espanyoles el 5 d'octubre, publicada en català per Columna i en castellà per Planeta, mentre que la seva distribució a Amèrica Llatina començarà el 12 d'octubre.

Brown també promocionarà internacionalment el seu llibre a la Fira del Llibre de Frankfurt pocs dies abans.

Segons el resum del llibre facilitat per les editorials, després d'una escena inicial al museu Guggenheim de Bilbao, Robert Langdon, protagonista del supervendes 'El codi da Vinci' i altres novel·les de l'escriptor nord-americà, desenvoluparà una de les seves habituals 'gimcanes' simbòliques a través de monuments de la capital catalana per descobrir una "impactant revelació sobre l'origen i el destí de la humanitat".

La història d''Origen' es desenvolupa íntegrament a Espanya. Robert Langdon recorrerà Bilbao, Madrid i Sevilla, amb aparicions en llocs com el Guggenheim, el Palau Reial de Madrid, la Pedrera, la Sagrada Família, el monestir de Montserrat i la catedral de Sevilla.

La relació de l'autor amb Espanya

"Sempre he considerat Espanya una terra de precioses paradoxes; un lloc amb una rica tradició i història que, al mateix temps, no deixa de llaurar el futur innovant en ciència i tecnologia. Per aquest motiu, quan em vaig disposar a escriure una novel·la que barregés antic i modern, vaig saber que només podia escollir un lloc per ambientar-la. Aquesta tardor publico 'Origen' amb gran entusiasme i amor per Espanya, una novel·la que celebra la riquesa de les seves tradicions i història juntament amb la seva audaç i il·lusionant visió de futur", ha declarat l'escriptor. 

Notícies relacionades

Brown ha recordat que també té una vinculació personal amb Espanya: "És el primer país que vaig visitar fora dels Estats Units. Tenia 16 anys i vaig viure a Astúries amb una família meravellosa. Durant la meva visita, em vaig enamorar de la cultura, de la història i, sobretot, de la gent i la seva llengua. Després he tornat 11 vegades a Espanya (moltes més de les que he visitat cap altre país), fins i tot durant un any vaig assistir a classes a la Universitat de Sevilla".

Aquesta és la sinopsi del llibre difosa per l'editorial

"Robert Langdon, professor de simbologia i iconografia religiosa de la universitat de Harvard, va al Museu Guggenheim Bilbao per assistir a un transcendental anunci que 'canviarà la ciència per sempre'. L'amfitrió de la vetllada és Edmond Kirsch, un jove multimilionari amb visionaris invents tecnològics i audaces prediccions que l'han convertit en una figura de renom mundial. Kirsch, un dels alumnes més brillants de Langdon anys enrere, es disposa a revelar un extraordinari descobriment que donarà resposta a les dues preguntes que han obsessionat la humanitat des del principi dels temps. ¿D'on venim? ¿On anem? Poc després de començar la presentació, meticulosament orquestrada per Edmond Kirsch i la directora del museu, Ambra Vidal, esclata el caos per a sorpresa de centenars de convidats i milions d'espectadors a tot el món. Davant la imminent amenaça que la valuosa troballa es perdi per sempre, Langdon i Ambra han de fugir desesperadament a Barcelona i iniciar una carrera contra rellotge per localitzar la críptica contrasenya que els donarà accés al revolucionari secret de Kirsch. Perseguits per un turmentat i perillós enemic, Langdon i Ambra descobriran els episodis més foscos de la història i de l'extremisme religiós. Seguint un rastre de pistes compost per obres d'art modern i símbols enigmàtics, tindran poques hores per intentar desvelar la fascinant investigació de Kirsch… i la seva impressionant revelació sobre l'origen i el destí de la humanitat".