INTENT DE CENSURA

El PP de Mieres exigeix cancel·lar un concert de Surfin' Bichos perquè es van mofar de Montoro a Twitter

El líder de la banda va tuitejar fa cinc anys que Montoro sembla el "ninot rondinaire" dels Muppets

ealos38793697 imagen promocional de surfin bichos170901123213

ealos38793697 imagen promocional de surfin bichos170901123213

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El PP ha exigit la cancel·lació d'un concert de Surfin’ Bichos a la localitat asturiana de Mieres pels tuits escrits per Fernando Alfaro, líder de la banda, el 2012 i 2013, en què comparava el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, amb un personatge dels Muppets, celebrava l'abdicació de Joan Carles I o es mofava de Rajoy..

El president de les NNGG de Mieres, Víctor Ferreira, va demanar ahir la cancel·lació pels "comentaris insultants" d'Alfaro, i va lamentar que "a un artista que simpatitzi amb idees de centredreta se li demana que mantingui la més estricta indefinició ideològica de forma pública, però els artistes d'esquerres tenen llicència per manifestar-ho públicament".

Aquests són alguns dels tuits que han indignat els joves populars asturians. 

Res especialment greu. Però les Noves Generacions de Mieres tenen el llindar d'indignació molt baix:  "Entenem, per la nostra part, que si un artista manifestés que l'alcalde del nostre municipi, Aníbal Vázquez, o el regidor Juan Ponte tenen cara de tontos, aquest no actuaria mai a Mieres".  I també ganes de revenja. "L'estiu passat Gijón va cancel·lar un concert del cantant Francisco per uns insults a Mónica Oltra, vicepresidenta del govern del País Valencià, i demanem que s'apliqui la mateixa vara d mesurar", han escrit en la seva nota de protesta. 

Notícies relacionades

Encara que caldria recordar que el nivell dels insults de Francisco estava, diguem-ne, tres o quatre graus per sobre dels innocentots tuits de l'integrant de Surfin' Bichos.  El cantant afí al PP valencià va qualificar Oltra d'"inculta, mala bèstia i escòria", "catalanista, alemanya, descerebrada, incòmoda de veure, antiespanyola, antivalenciana, anticonstitucional" i "escòria". Per acabar: "Això que li passa, senyora, és la baixada de la medicació que es fuma i ingereix, li recomano 'pollardón' i 'pichicilina'. Això sí, si hi ha un valent que tingui estómac", abans de qualificar els votants de Compromís de "fumetes, viciosos, okupes, drogates, imbècils i ignorants".

La resposta del músic

I aquesta és la resposta d'Alfaro. Reproduïm aquí la seva seqüència de tuits d'aquest matí: "No em justificaré dient que són tuits de fa cinc anys, amb el Twitter acabat d'estrenar... jo llavors era encara molt jove... Però, com deia, em fot perquè hi havia tuits més graciosos, com un que diu que Guindos viu de garrofes, o alguna cosa així, crec recordar. No em posaré a buscar en el fons dels meus tuits... com una rateta... Sí que diré que, des d'aleshores, he anat adoptant en el meu TL gent del PP, o simpatitzants i potser votants. Gent intel·ligent. M'agrada valorar les seves posicions en alguns aspectes del nostre dia a dia. A vegades, fins i tot, en comparteixo alguna. I em cauen bé. Però és clar, d'idiotes n'hi ha en totes bandes. Vull pensar que aquesta astracanada obeeix al combat polític municipal maldestre: l'alcalde és d'Izquierda Unida. Per això no intentaré raonar amb aquesta penya ni respondre'ls. Però, en referència al penúltim paràgraf de l'article... els suggeriria que llegissin aquest article meu sobre la qüestió, escrit en la mateixa època que els meus perillosos tuits: http://www.rockdelux.com/opinion/p/ideologia-y-arte-y-perdonen-mi-desfachatez.html … Si és possible, i tenint en compte que són molt aplicats, que llegeixin fins al final. Les dues parts. Recordo que el que em va moure a escriure'l van ser... precisament els atacs rebuts per Russian Red per la seva posició pública en favor del PP".