ÒBIT

Mor Eduard Castellet, president emèrit de la Fundació Miró

El gestor cultural va estar al capdavant i va organitzar algunes de les exposicions més destacades del centre

zentauroepp1697278 eduard  castellet170820165611

zentauroepp1697278 eduard castellet170820165611 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

El president emèrit de la Fundació Miró, Eduard Castellet Díaz de Cossío, va morir el dia 18 a Barcelona als 87 anys encara que l’entitat, que també va presidir entre el 1989 i el 2009, va decidir informar de la seva mort ahir. 

Castellet era germà, el petit, de l’editor, antòleg i escriptor Josep Maria Castellet, amb qui guardava una gran semblança física, però al contrari que el seu germà gran no es va oposar a dirigir el negoci familiar, una fàbrica de corbates, de la qual va ser gerent del 1947 al 1995. Però encara que va deixar els estudis als 14 anys, no per això va abandonar les seves inquietuds culturals. Es considerava a si mateix com un autodidacte amb una gran curiositat per entendre el món i una particular sensibilitat per l’art. Als anys 60 va crear la fundació Llorenç Artigas, dedicada al gran ceramista. 

Important memorialista

El patronat i l’equip de la fundació van lamentar la pèrdua de Castellet, que en va ser el quart president de l’entitat i sota el seu mandat es van organitzar destacades exposicions com la que va commemorar el centenari de Joan Miró, i les dedicades a artistes tan essencials com Mark Rothko, Alexander Calder i Eduardo Chillida.

Notícies relacionades

Sota la presidència de Castellet, també es va portar a terme la segona ampliació de l’edifici i es va aconseguir el dipòsit de la col·lecció Kazumasa Katsuta, una de les més importants del món d’obra mironiana.

Als anys 80, poc abans de jubilar-se com a empresari, va abordar en tres volums les seves memòries d’infància i joventut. NorburyL’edat breu i Passeig enrere van ser publicades pel seu germà, amb  qui l’unien no poques complicitats, a Edicions 62.