BALANÇ

Porta Ferrada tanca la seva edició més multitudinària

Un total de 32.000 espectadors han visitat un festival eclèctic

zentauroepp39627788 cullum170820185400

zentauroepp39627788 cullum170820185400 / ATTILA KISBENEDEK

1
Es llegeix en minuts

El balanç final d’ocupació del Festival de Porta Ferrada en la seva edició número 55 comptabilitza un total de 32.000 espectadors, 2.000 més que l’any passat. I la prova de l’èxit es fa evident amb la dada que nou dels espectacles programats han penjat el cartell de no hi ha entrades. Els plens absoluts es van concretar en els concerts de Toquinho i Maria CreuzaJamie CullumJarabe de Palo acompanyat per Quercus, Dàmaris Gelabert, Fangoria i La UniónAntonio Orozco, Andreu Buenafuente, Rosario Sarah Chang, mentre que la resta de la programació ha tingut un percentatge d’ocupació del 80%.  

Notícies relacionades

Després de la festa de clausura, Electronic Sunset, el director del festival, Iñaki Martí, va apuntar que «l’eclecticisme i la diversitat» són les bases del festival. «El públic respon amb entusiasme i això ens estimula a continuar per aquesta línia», va afegir. El director artístic, Albert Mallol, va destacar per la seva banda que «el públic s’ha deixat seduir per una programació en què conviuen amb èxit propostes de caràcter popular amb altres per a públics més especialitzats, com és el cas de Jamie Cullum o Lindsay Kemp». 

Varietat d'espais 

En l’actual edició s’han pogut programar espectacles en tots els espais habilitats a Sant Feliu de Guíxols: des del versàtil Espai Port, epicentre de la trobada capaç de reinventar el seu format segons l’ocasió fins al nou espai Guíxols Arena, el Teatre Auditori Narcís Masferrer i l’església del Monestir. Això ha permès incorporar-hi els Jardins del Monestir, on s’ha pogut disfrutar d’espectacles gratuïts. També s’ha d’ assenyalar la consolidació del Village on s’ha pogut veure Miqui Puig, Mag Nuel, Ferran Piqué i Luis González Trio, entre altres artistes.