Mor als 89 anys Jeanne Moreau

La mítica actriu era una icona del cine francès

abertran39510450 files  this file photograph taken on november 1  1961  shows170731112548

abertran39510450 files this file photograph taken on november 1 1961 shows170731112548 / STR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / París

La polifacètica actriu Jeanne Moreau, icona del cine francès, ha mort a París als 89 anys, ha informat aquest dilluns el seu representant. Moreau ha sigut trobada morta al seu domicili parisenc, ha precisat a France Presse Jeanne d'Hauteserre, alcalde del districte vuitè de la capital francesa, que ha confirmat una informació avançada per la revista 'Closer'. 

Ha sigut l'assistenta de la llar qui l'ha trobat morta aquest dilluns al matí, quan ha anat a treballar al domicili de l'actriu. 

L'actriu va destacar des dels inicis de la seva carrera per la seva bellesa sensual i la seva inimitable veu greu. La seva personalitat va fascinar els cineastes més destacats al llarg d'una carrera de 65 anys.

Moreau va treballar amb els realitzadors més importants, com Louis Malle, François Truffaut, Orson Welles, Wim Wenders, Rainer Werner Fassbinder i Elia Kazan.

Més de 130 films

Nascuda el 23 de gener del 1928 a París, filla d'un restaurador propietari d'un restaurant a Montmartre i d'una ballarina britànica, la inoblidable intèrpret de Catherine a 'Jules i Jim' va participar en més de 130 films.

Notícies relacionades

La gran intèrpret francesa va fascinar Orson Welles ('Una historia inmortal'), Buñuel ('Diari d'una cambrera'), Antonioni ('La nit') i Losey ('Eva'). El 1992 va rebre el César -l'Oscar francès- com a millor actriu per 'La vieja que camina por el mar'.

Ha sigut l'actriu més jove a ingressar a la Comédie Française, companyia en què va entrar a treballar als 20 anys. També ha sigut l'única actriu que ha presidit dues vegades el jurat del Festival Internacional de Cine de Cannes.