Dues activistes de Femen irrompen en un concert de Woody Allen a Hamburg

L'acció tenia com a objectiu reivindicar la "fi de la cultura del silenci" davant els abusos sexuals

zentauroepp39251858 american film director woody allen and his new orleans jazz 170712124722

zentauroepp39251858 american film director woody allen and his new orleans jazz 170712124722 / Thomas Borberg

1
Es llegeix en minuts

Dues activistes del col·lectiu feminista Femen van interrompre dimarts un concert de Woody Allen i la New Orleans Jazz Band a la Filharmònica d'Hamburg (nord d'Alemanya) per reivindicar el "final de la cultura del silenci" davant els abusos sexuals.

El grup ha penjat a la seva pàgina de Facebook un vídeo amb la seva acció, en què es veu com una dona amb el tors nu i frases escrites en negre sobre la pell puja a l'escenari i crida amb els braços aixecats fins que és retirada d'escena.

Les frases que portaven escrita ella i la seva companya, explica Femen en un comunicat, han sigut extretes d'una carta oberta publicada per Dylan, filla de Woody Allen, en què va denunciar els presumptes abusos sexuals a què la va sotmetre el director de cine quan tenia 7 anys.

Notícies relacionades

El cas es remunta a fa més de dues dècades i va ser sobresegut per la justícia, però Femen qüestiona la innocència d'Allen i el posa com a exemple del "poder estructural de poderosos homes blancs sobre dones i nens".

Femen demana "no oblidar" els casos d'abusos sexuals i subratlla que "la violència contra la dona no pot ser ignorada, no és tolerable ni pot ser excusada, encara que l'acusat es digui Woody Allen".