Dan Brown tria la Sagrada Família i Montserrat com a escenaris del nou llibre

'Origen', que es desenvolupa íntegrament a Espanya, es publicarà el 5 d'octubre vinent

L’escriptor Dan Brown, a Madrid.

L’escriptor Dan Brown, a Madrid.

3
Es llegeix en minuts

La Pedrera, la Sagrada Família i Montserrat seran alguns dels escenaris en què es desenvoluparà l'acció del nou llibre de Dan Brown, 'Origen', que arribarà a les llibreries el 5 d'octubre, editat per Columna en català i Planeta en castellà. Segons el resum del llibre facilitat avui per les editorials, després d'una escena inicial al Guggenheim de Bilbao, Robert Langdon farà una de les seves habituals 'gimcanes' simbòliques a través de monuments de la capital catalana per descobrir una "esgarrifosa revelació sobre l'origen i el destí de la Humanitat".

La història d''Origen' es desenvolupa íntegrament a Espanya. Robert Langdon recorrerà Bilbao, Madrid i Sevilla, amb aparicions en indrets com el Guggenheim, el Palau Reial de Madrid, la Pedrera, la Sagrada Família, el monestir de Montserrat i la catedral de Sevilla.

"Sempre he considerat Espanya una terra de boniques paradoxes; un lloc posseïdor d'una rica tradició i història que, alhora, no deixa de forjar el futur innovant en ciència i tecnologia. Per aquest motiu, quan em vaig disposar a escriure una novel·la que barregés la temàtica antiga i la moderna, vaig saber que només podia escollir un lloc per ambientar-la. Aquesta tardor publico 'Origen' amb gran entusiasme i amor per Espanya, una novel·la que celebra la riquesa de les seves tradicions i història amb la seva audaç i il·lusionant visió de futur", ha declarat l'escriptor. 

Brown ha recordat que també té una vinculació personal amb Espanya: "És el primer país que vaig visitar fora dels Estats Units. Tenia 16 anys i vaig estar vivint a Astúries amb una família meravellosa. Durant aquesta visita, em vaig enamorar de la cultura, de la història i, sobretot, de la gent i la seva llengua. Després he tornat onze vegades a Espanya (moltes més de les que he visitat cap altre país), fins i tot durant un any vaig assistir a classes a la Universitat de Sevilla".

El Director de l'Àrea Editorial del Grupo Planeta, Carlos Revés, afirma que "treballar amb Dan Brown, que s'ha traslladat a Barcelona i s'ha convertit en un més de l'equip d'Editorial Planeta en la planificació del llançament d''Origen', ha sigut un repte i un gran estímul a nivell creatiu per part de tots els implicats en el projecte".

Notícies relacionades

Aquesta és la sinopsi del llibre difosa avui per l'editorial:

"Robert Langdon, professor de simbologia i iconografia religioses de la universitat de Harvard, va al Museu Guggenheim de Bilbao per assistir a un transcendental anunci que 'li canviarà la cara a la ciència per sempre'. L'amfitrió de la vetllada és Edmond Kirsch, un jove multimilionari que amb els seus visionaris invents tecnològics i audaces prediccions s'ha convertit en una figura de renom mundial. Kirsch, un dels alumnes més brillants de Langdon anys enrere, es disposa a revelar un extraordinari descobriment que donarà resposta a les dues preguntes que han obsessionat la humanitat des del principi dels temps. ¿D'on venim? ¿On anem? Al cap de poc de començar la presentació, meticulosament orquestrada per Edmond Kirsch i la directora del museu, Ambra Vidal, esclata el caos amb la consegüent sorpresa de centenars de convidats i milions d'espectadors arreu del món. Davant la imminent amenaça que la valuosa troballa es perdi per sempre, Langdon i Ambra han de fugir desesperadament a Barcelona i iniciar una carrera contra rellotge per localitzar la críptica contrasenya que els donarà accés al revolucionari secret de Kirsch. Perseguits per un turmentat i perillós enemic, Langdon i Ambra descobriran els episodis més foscos de la Història i de l'extremisme religiós. Seguint un rastre de pistes compost per obres d'art modern i enigmàtics símbols, tindran poques hores per intentar desvelar la fascinant investigació de Kirsch… i la seva esgarrifosa revelació sobre l'origen i el destí de la Humanitat".