Posa-hi rodes

1
Es llegeix en minuts
Albert Espinosa
Albert Espinosa

Escriptor

ver +

Article 542. Recordo que un amic de l’hospital deia que si pensaves a posar rodes a alguna cosa que no en tingués, et podies fer d’or. Crec que ho va afirmar abans que existissin les maletes amb rodes. Va morir als 15 anys i era una persona molt intel·ligent que sempre ideava teories.

    

Me’n recordo que en aquella època hi havia molts més naixements que morts. Era el baby boom. El meu amic va pronosticar que un dia arribaria el dead boom i hi hauria més morts que naixements. Des del 2015 està passant el que va predir.

  

 I us en parlo perquè em va ensenyar a oblidar el dolor que supuraven algunes nits intenses i llargues d’hospital utilitzant... Bé us ho explico després del millor de la meva setmana.

    

Tercer lloc. 'Amor con hielo', de Morat. No sé què té aquest magnífic grup colombià que fa que amb cada nova cançó aconsegueixi que se’m quedi la tornada memoritzada a l’esòfag.

    

Segon lloc. 'Un soplo en el corazón', escrita i dirigida per Louis Malle (Acontracorriente films). Un magnífic 'Blu-ray' que fa que renovis el teu amor per aquesta obra d’art i que disfrutis amb cada fotograma restaurat.

    

Primera posició. The Beach Boys (Festival Jardins de Pedralbes). Em va encantar l’energia que projectaven, van aconseguir transmetre tota la seva felicitat fent-nos sentir en un etern núvol estiuenc marí.

  

 El meu amic em va ensenyar a oblidar els crits que hi havia a vegades a la nit a l’hospital. Ens posàvem els cascos amb la música al màxim, ignoràvem tot el que ens envoltava i crèiem estar en platges o països exòtics. Ell afirmava que hi havia gent que era com la música i que et transportava a la felicitat només estant a prop teu, sense necessitat d’escoltar res.

Notícies relacionades

    

Ell era un d’aquests genis en forma de persona però amb ànima sonora que se’n va anar una nit de Sant Joan als 15 anys. Cada nit segueixo escoltant música amb cascos abans de dormir i segueixo pensant a posar rodes a alguna cosa. ¡Bon diumenge!