ESTRENA A L'OCTUBRE

'Blade runner 2049': el tràiler oficial al final ja és aquí

blade-runner-2049-gosling

blade-runner-2049-gosling

2
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

Ja està, al final, el tràiler oficial de 'Blade runner 2049', l'esperada  -amb eufòria per uns, amb temor per altres-, continuació del clàssic futurista de culte dirigit per Ridley Scott el 1982. El 19 desembre va arribar el prometedor primer 'teaser', tot un homenatge a la cinta original en què no faltaven els paisatges nocturns, els neons, la pluja perpètua i els vehicles voladors, i en què el seu nou protagonista, l'Oficial K (Ryan Gosling), era en un hotel abandonat, o una cosa semblant, amb un Rick Deckard (Harrison Ford) retirat de la circulació des de fa anys. Durant aquests llargs mesos d'espera, els fans han pogut alleujar tensions amb la publicació d'algunes fotografies promocionals, però al final ha arribat el primer tràiler oficial de la pel·lícula del canadenc Denis Villeneuve, després de la publicació, la setmana passada, de dos interessants avanços del tràiler i de dos cartells, bastant minimalistes, protagonitzats per Gosling i Ford.

Escrita per Hampton Fancher (autor del llibret de la cinta original amb David Peoples) i  Michael Green ('Logan', 'Alien: Covenant'), la nova pel·lícula, que s'estrenarà el d'octubre, està ambientada 30 anys després dels esdeveniments narrats a 'Blade runner', aquell novembre del 2019. Segons la poc explícita sinopsi donada a conèixer fins ara, un nou 'blade runner', l'Oficial K del departament de policia de Los Angeles (Gosling), treu a la llum un secret ocult que té el potencial de conduir al caos el que queda de societat, que si recorden la pel·lícula original ja era per si mateixa bastant calamitosa. Segons la sinopsi, K haurà de trobar i demanar ajuda a Deckard (Ford), antic 'blade runner' que està desaparegut des que va marxar, qui sap on, amb la replicant Rachael (Sean Young).

Ryan Gosling, en una imatge promocional de 'Blade runner 2049'.

Notícies relacionades

La legió del fans del clàssic distòpic no sap bé què esperar de la pel·lícula, donat el caràcter icònic, referencial i gairebé llegendari de l'original. En qualsevol cas, les referències apunten alt: poc pot reprotxar-se, fins ara, al seu director, Denis Villeneuve, autor d'una de les grans fites de la ciència-ficció del segle XXI, 'La llegada'. Ni, per descomptat, al seu director de fotografia, Roger Deakins, camarògraf de referència dels germans Coen i del mateix Villeneuve. Ni, tampoc, a l'autor de la seva banda sonora, el compositor neoclàssic islandès Jóhann Jóhannsson, la millor notícia possible després de saber-se que Vangelis, autor de l''score original', prefereria mantenir-se al marge.

A més de Gosling i Ford, el repartiment de 'Blade runner 2046' compta amb Edward James Olmos, que recuperarà el seu paper de Gaff a l'original, Ana de Armas, Jared Leto, Lennie James, Robin Wright i Dave Bautista. El forçut actor, presència carismàtica en les dues entregues de 'Guardianes de la galaxia', ha arribat a assegurar en una recent entrevista a l'agència France Presse, que 'Blade runner 2046' serà millor que l'original. "És difícil de dir, i sé que rebré per fer-ho, però crec que serà millor que la primera. El guió és millor, més profund. Crec que la història és millor, s'explica millor i respon a moltes preguntes".