Actuar al Canet Rock: el somni d'una nit d'estiu

Cinc bandes emergents es disputen l'honor d'inaugurar la pròxima edició de l'esdeveniment musical

3
Es llegeix en minuts

El públic i només el públic decidirà quin serà el primer grup o artista emergent a tocar a les sis de la tarda al Pla d’en Sala i així inaugurar l’edició del 2017 del Festival Canet Rock. Un espai que segueix vessant màgia, i que any rere any compleix el somni de moltes bandes del país: ni més ni menys que actuar davant de més de 20.000 persones disposades a viure 12 hores de música i festa en l’esdeveniment.

El 24 d'abril, 15 bandes finalistes es van sotmetre a la votació dels fans a través de la web del festival. I els cinc més votats van ser Jarps, Smoking Souls, La Banda del Panda, Marcos Franz i Raska.    

Els candidats tenen fins dimarts que ve a mitjanit per convèncer els seus seguidors que els votin i aconseguir ser els elegits. Tots tenen en comú que ja han llançat un disc al mercat i que han acreditat tenir taules amb el públic i experiència als escenaris. I cap d’ells ha format mai part del cartell de Canet Rock. Tots coincideixen a dir que poder presentar els seus treballs en aquest espai seria com el somni d’una nit d’estiu.

Jarps “Els nois de mataró que se'n van anar a descobrir Londres”

Jarps són les inicials dels seus components: Jorge Agustin i Roger Palomer, amb l’afegit de la «s» final de sound. Com ben manifesta el seu sobrenom –«els Beatles mataronins»–, les seves principales influències són el rock and roll, el pop i el blues dels 60 fins a l’actualitat. La banda, que es va traslladar durant dos anys a Londres per introduir-se en l’escena musical britànica, ha tornat per instal·lar-se una altra vegada a Catalunya. «Volíem anar a casa dels grups que ens han inspirat i provar quina rebuda tindríem davant un públic exigent», comenta Palomer. El seu primer disc es diu 'Pay and Pity' (2013).

Smoking Souls “El rock de València en pie de guerra”

Smoking Souls són representants d’una generació de joves valencians amb intenció i ganes de menjar-se el sector musical actual. El cantant Carles Caselles explica que «podem aportar un punt molt rocker al cartell d’aquest any. Seria una molt bona oportunitat per expandir-nos». Ja tenen tres discos en el mercat: 'L’espenta' (2013), 'Nòmades' (2015) i el seu recent 'Cendra i Or' (2017). La seva música està traspassant fronteres i impregnant compromís fins i tot més enllà del seu públic natural. Confessen que seria una gran alegria compartir escenari amb músics de la talla de Pau Donés, de Jarabe de Palo, que aquest any també estarà al Canet Rock.

La Banda del Panda “L'eclecticisme de la ciutat inclusiva”

La Banda del Panda és un grup nascut als barris del Coll i del Carmel de Barcelona fa quatre anys. Encara que la seva música està influenciada per la rumba catalana d’arrel, el son cubà, els aires flamencs, el reggae, la cúmbia i fins i tot el hip hop i el punk, ara practiquen el festa-fusió. Etienne Pagès, veu i acordió, comenta: «El Canet Rock és un festival de referència i, com a banda que vol dedicar-se a la música, hi volem ser. És una porta oberta al món. A més a més, això de tocar al costat de grups de la qualitat de Txarango és incomparable». Ja tenen dos discos en el mercat: 'Viu' (2015) i 'A la fresca' (2013).

Marcos Franz “Vaig ser músic abans que actor”

Notícies relacionades

Marcos Franz és actor i cantant. Explica que des de petit toca la guitarra i crea les seves pròpies cançons. «Això d’estar en un festival és nou per a mi», confessa. «Tenir l’oportunitat de tocar al Canet Rock i poder transmetre tota la meva energia davant de milers de persones m’excita molt». Darrere del seu paper com a Gerard a Merlí de TV3 i la seva aparició en la sèrie italiana The Young Pope, també s’hi amaga un músic amb un estil pop-rock molt personal. El seu primer disc es diu 'Start' (2016) i s’allunya del so mediterrani. Adopta tons més melancòlics, amb clares influències britàniques.

Raska “Mestissatge reivindicatiu”

Raska confessa haver crescut escoltant la música de casa: pop, rock i ska del territori. Ells han creat melodies reivindicatives que voldrien mostrar al Canet Rock. «Hi ha un ambient únic: tots hem sigut assistents del festival i ens encantaria pujar a aquell escenari. És una marca de qualitat. I podria ser l’oportunitat que busquem per acabar de difondre el nostre treball», explica Carles Gracia, membre de la banda. Després de més de cinc anys creixent, disfrutant amb els seus primers dos àlbums ('Welcome to Raskalimera World' i 'Raska'), ara el grup gira amb el seu tercer treball: 'Reneix de les cendres'.

Temes:

Canet Rock