Mafalda ja té segell de Correus

El personatge creat per Quino protagonitza un segell per a col·leccionistes per valor de 3,15 euros

mafalda-correos---buscar-con-google

mafalda-correos---buscar-con-google

1
Es llegeix en minuts

Mafalda, el personatge creat pel dibuixant argentí Joaquín Salvador Lavado, Quino, és des d'avui una de les protagonistes de la sèrie de segells 'Humor gràfic' amb què Correus homenatja des del 2014 les principals figures d'aquest art.

Correus ha presentat avui el segell que l'empresa postal ha posat en circulació dedicat a Quino, una nova emissió en què apareixen Manolito, Felipe, Libertad, els pares de Mafalda i el mateix Quino envoltant el segell en què Mafalda contempla el món.

El segell, amb un valor de 3,15 euros i una tirada de 180.000 exemplars, suma un autor més a aquesta edició d''Humor gràfic' que ja compta amb Forges (2014), Peridis (2015) y Gallego i Rey (2016) com a protagonistes de les anteriors edicions.

A l'acte de presentació hi han assistit el rector de la Universitat d'Alcalá, Fernando Galván Reula; el president de Correus, Javier Cuesta Nuin, el dibuixant Peridis i el duo Gallego y Rey, format per José María Gallego i Julio Rey, entre altres.

Com recorda Correus en una nota, en l'"estreta relació" que hi ha entre els humoristes gràfics i la filatèlia també destaquen José Escobar, el pare de Carpanta i Zipi i Zape, personatges que també van ser protagonistes de segells.

Notícies relacionades

A més, la filatèlia espanyola ha homenatjat altres il·lustres historietistes a través de la impressió en segells dels seus personatges, com Guillermo Cifré, més conegut per ser el pare del Reportero Tribulete, o Mariano Benejam, autor de La Familia Ulises. També tenen el seu segell Francisco Ibáñez, creador de Mortadel·lo i Filemó i Rompetechos, i Josep Coll pel comte de Calvatiesa. 

Mafalda va ser objecte el 2014, amb motiu del 50 aniversari del personatge, de diverses emissions filatèliques en països com l'Argentina i l'Uruguai.