ANUNCI DE PROGRAMACIÓ

60 nous noms per al Sónar-2017: Cerrone, Thundercat, Animic...

El festival comptarà amb un nou escenari, SonarXS, per als sons més extrems de l'electrònica que es fa als carrers

 

  / BIBINHO

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El festival Sónar ha afegit aquest dimarts a la seva programació més de 60 artistes, entre els quals destaquen Thundercat, baixista que combina soul i funk d'abans amb electrònica psicodèlica, i l'històric músic francès Cerrone, mestre de la disco music dels anys 70 i autor d'himnes com 'Supernature' o 'Love in C minor'.  La gran cita de les músiques avançades ha anunciat també un nou escenari per al Sónar de Dia, el SonarXS, un espai que permetrà disfrutar, segons l'organització "dels sons més frescos, irreverents o extrems" de l'electrònica que es fa als carrers: reggaeton digital, collage sorollista, dancehall i les noves mutacions del trap.

Mentre que Thundercat presentarà a Sónar de Dia el seu últim i alabat àlbum, 'Drunk', Cerrone desplegarà un xou especial a Sónar de Nit amb vocalistes en directe i tots els clàssics de la seva exuberant trajectòria. Cerrone estarà precedit per un altre 'dj' pioner, el valencià Fran Lenaers, i després d'ell sortiran a l'escenari dos referents del 'french touch' com Clara 3000 i Justice.

El baixista Thundercat, en una imatge promocional.

De la llista de més de 60 nous noms, també destaquen l'anglès Sohn, mestre del pop electrònic de tons nocturns, que arribarà amb nou àlbum sota el braç, l'excel·lent 'Rennen'; i Andy Stott, un dels més respectats productors de l'escena internacional, que oferirà un directe de techno reptant i dub-house fosc amb el seu últim àlbum, 'Too many voices', com a motiu central.

Llista de Spotify de Sónar-2017

I tres dones que estan transformant diversos dels gèneres més representatius de la música negra: DAWN, capgirant el r&b a través del seu pop futurista; Jlin, partint del 'footwork' per arribar a l'abstracció; i la carismàtica Princess Nokia, nova figura del hip-hop i el trap novaiorquès.

El Sónar de Dia estrenarà el SonarXS, el novè escenari del festival. Aquí es presentaran la jove estrella Bad Gyal, els malaguenys BSN Posse, i els molt populars MCs Bejo i Dellafuente, aquest últim acompanyat per Maka. En el mateix espai també actuaran Kiddy Smile, Deena Abdelwahed, Total Freedom, DJ Florentino i Aethereal Arthropod. La programació del SonarXS s'anirà ampliant en les pròximes setmanes.

PROGRAMACIÓ DE BALL

El Sónar de Nit suma a la seva nodrida programació de ball diversos referents de primer ordre internacional. És el cas del nord-americà d'origen iranià Dubfire, un dels 'dj' de techno més reconeguts del món; el novaiorquès NickHook, que ja va triomfar fa dos anys a SonarVillage; I el canadenc JacquesGreene, renovador del house actual amb nou disc a punt de veure la llum.

Llista de Playmoss del Sónar 2017

Al Sónar de Dia destaquen dues dones amb un discurs artístic molt personal: l'argentina Juana Molina (a punt de publicar un nou àlbum de so molt electrònic), i Elysia Crampton, americana d'origen bolivià que barreja en la seva música sons ancestrals llatins amb avançada producció digital. També hi actuaran el potent trio de hip-hop electrònic Keys N Krates, el francès Jacques, nova estrella del house synth-pop electrònic gal; i el prestigiós 'dj' britànic Craig Richards, mític resident del club Fabric de Londres.

'SHOW-TECH'

Tres dels espectacles tecnològics més sorprenents d'aquest any es presentaran a Sónar: 'Shiro', nou i impactant xou lumínic i sonor de Nonotak'Boris Chimp', una 'performance' audiovisual en temps real que parteix de la història del primer ximpanzé enviat a la Lluna l'any 1969; i Tarik Barri ft. Lea Fabrikant, experimentador multidisciplinari holandès, col·laborador de Radiohead i Nicolas Jaar, amb un xou en què diversos objectes situats en un espai en 3D creen sons a partir dels seus diferents moviments.

L'ESCENA LOCAL

Notícies relacionades

Entre les noves incorporacions nacionals destaquen especialment la del grup català Anímic, amb un nou i excel·lent àlbum, 'Skin', en què els sintetitzadors són protagonistes gairebé absoluts; Aitor Extebarria -El_Txef_A-, que presentarà en directe la banda sonora que ha compost per a un documental sobre el bombardeig de Gernika, acompanyat per diversos músics sobre l'escenari; i, per primera vegada al Sónar, el festival rebrà Fran Lenaers, mític 'dj' valencià dels dies de glòria previs a la Ruta del Bakalao i pioner a Espanya a barrejar guitarres i ball.

Els noms anunciats s'afegeixen a la llarga llista d'artistes ja confirmats, d'entre els quals destaquen Justice, Nicolas Jaar, Soulwax, Eric Prydz, Moderat, DJ Shadow, Anderson .Paak & The Free Nationals, Arca (Live) & Jesse Kanda (AV), Nina Kraviz, De la Soul, Vitalic-ODC live, Jon Hopkins (dj), Nico Muhly, Seth Troxler & Tiga (6h set), The Black Madonna, Suzanne Ciani, Carl Craig's versus Synthesizer Ensemble i Matmos.