AVANÇ DEL CARTELL

Els primers noms de la programació del Sónar 2017

L'edició número 24ª del festival de músiques avançades reunirà, entre altres, Justice, Nicolas Jaar, Moderat i De La Soul

spi3773 7846 1 justice2cso-mejpg--59763992-

spi3773 7846 1 justice2cso-mejpg--59763992-

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La 24a edició del Sónar, que se celebrarà del 15 al 17 de juny del 2017, oferirà més de 150 espectacles, entre ells els de Justice, Nicolas Jaar, Moderat, Eric Prydz, De La Soul, Nosaj Thing + Daito Manabe i Nina Kraviz, a més d’un concert especial a l’Auditori en què Stargaze interpretarà Death speaks, de David Lang.

La gran cita de les músiques avançades va anunciar ahir els primers reclams de l’edició de l’any que ve. El Sónar de Nit comptarà amb el nou xou del duo francès Justice, un imponent desplegament visual i escènic per mostrar el disc de nova publicació 'Woman', mentre que Nicolas Jaar tornarà convertit en un artista referencial, estrenant format en directe i presentant 'Sirens'.

El festival també acollirà l'espectacle audiovisual del trio alemany Moderat, un dels projectes més sòlids i admirats de l'electrònica actual; així com el 'show' del suec Eric Prydz , un dels més importants mestres de cerimònies en les pistes de ball de todo el mundo.

Si el grup d'hip hop De La Soul presentarà en directe el seu primer àlbum en deu anys, els neozelandesos Fat Freddy's tornaran al Sónar per partida doble: el divendres en SonarVillage i el dissabte en SonarPub, amb el seu mezcla de dub, funk, soul i destellos de house.

Nicolas Jaar.

A més, el festival comptarà amb dues de les 'dj' estrella del panorama internacional: la russa Nina Kraviz, reina del techno amb milers de fans a taot el món, i The Black Madonna, la reivindicativa 'dj' nord-americana de house i disc que aquest any estarà a Sónar de Nit després de triomfar l'any passat a Sónar de Dia.

També en destaquen altres tres noms amb un discurs propi i molt consolidat: Clams Casino, amb un dels seus comptadíssims sets de hip hop avançat; el jove productor noruec Cashmere Cat, que presenta nou àlbum i està sent reclamat per figures clau del pop; i l'experimentat 'dj' britànic Damian Lazarus, descobridor de hits i selector amb un gran sentit de l'espectacle.

SÓNAR DE DIA

Sónar de Dia també presentarà diverses propostes de nivell: el xou tecnològic i audiovisual del productor nord-americà Nosaj Thing amb el tecnòleg japonès Daito Manabe, que també protagonitzarà una de les principals conferències de Sónar+D; l'estrena en directe del nou disc de les asturianes LCC, experimentadores de primer nivell; l'espectacle immersiu d'Amnesia Scanner; el concert de Forest Swords del segell Tri Angle presentant el seu esperat nou disc; i el muntatge visual de l'emergent i carismàtic Gaika, un dels noms clau de l'escena 'underground' de Londres.

Els últims corrents de hip hop, el trap i la 'bass music' sorgida d'internet tindran una presència important amb les actuacions de Stööki Sound o Nadia Rose, representants de la música urbana britànica; la plataforma i col·lectiu musical de Los Angeles Soulection; el jove estonià Tommy Cash, que està causant enrenou amb els seus vídeos; i el trap nacional dels ascendents Kinder Malo & Pimp Flac.

Notícies relacionades

Després de l'èxit de l'any passat, l'escenari SonarLab tornarà a estar comissariat dissabte per Resident Advisor, la plataforma musical més influent del món.

A més, Sónar 2017 sumarà un capítol més en la seva col·laboració amb l'Auditori de Barcelona amb l'estrena a Espanya de 'Death Speaks', obra del prestigiós compositor americà David Lang i que constitueix un àlbum de cinc composicions de gran bellesa que donen veu a la mort, basades en diversos lieder de Franz Schubert i que seran interpretades pel col·lectiu de pop avantguardista berlinès Stargaze.

Una jornada més per a Sónar+D

Així mateix, el laboratori de Realitat Virtual de les Nacions Unides, Unvr.org, estarà representat per Gabo Arora, el seu director creatiu, que treballa per a la visibilització de la realitat de les poblacions més vulnerables del planeta a través de documentals immersius.