POLÈMICA A TWITTER

Les paraules d'Évole al concert 'Volem acollir' irriten Junts pel Sí

L'aplaudida al·lusió a la "incompetència" de les autoritats suscita la protesta de membres del Govern, ERC i el PDECat

Primer vídeo del discurs d’Évole amb subtítols en castellà / periodico

2
Es llegeix en minuts

La gala 'Volem acollir' va ser un espectacle d'actuacions, però també de discursos. Un dels més aplaudits va ser el del periodista Jordi Évole, que va assegurar que "el racisme no té fronteres ni banderes". No obstant, una altra part del seu discurs ha causat enrenou a la xarxa, amb crítiques d'alguns polítics i també defensa d'altres usuaris.

En concret, Évole va criticar la inacció dels polítics en una part del seu discurs: "Penseu, autoritats, que el que esteu aplaudint des de la llotja també neix de la vostra incapacitat política per resoldre aquest tema. I sabem que alguns de vosaltres lluiteu per aconseguir que això no sigui així. Però altres us refugieu i dieu que és un problema de competències. Jo crec que aquest no és només un problema de competències, és un problema d'incompetències".

Les paraules d'Évole van crear polèmica, especialment en l'espai polític de Junts pel Sí. A Twitter, membres del Govern, com la consellera de Treball, i dirigents d'ERC i del PDECat van reaccionar al discurs:

Notícies relacionades

No obstant, no tot han sigut crítiques. També polítics com Lluís Rabell (Catalunya Sí que es Pot) i altres ciutadans han defensat el discurs d'Évole:

L'enrenou ha arribat al mateix protagonista, que s'ha defensat a la xarxa social remarcant que en el seu discurs va dir "no és només un problema de competències".