'El hombre de las mil caras' arrasa als premis Asecan del cine andalús

La pel·lícula dirigida per Alberto Rodríguez s'emporta 9 dels 10 premis a què aspirava

Tràiler d’’El hombre de las mil caras’. (2016) / periodico

Tràiler d’’El hombre de las mil caras’. (2016)
GRA240. SEVILLA, 28/01/2017.- El equipo de El hombre de las mil caras en el escenario tras recibir el Premio a la Mejor Película durante la 29 Gala de entrega de premios de la Asociación de Escritoras y Escritores de Andalucía (Asecan), celebrada hoy en el Teatro Lope de Vega de Sevilla. EFE/Raúl Caro

/

1
Es llegeix en minuts

Amb nou dels deu guardons a què aspirava, la pel·lícula El hombre de las mil caras, dirigida per Alberto Rodríguez, va arrasar als premis Asecan del Cine Andalús 2017, que concedeix l’Associació d’Escriptors de Cine d’Andalusia (Asecan) i que es van entregar aquest dissabte al Teatro Lope de Vega de Sevilla.

Produïda per Zeta Cinema, Atresmedia Cine, Atípica Films i Sacromonte FilmsEl hombre de las mil caras, un biopic sobre l’espia Francisco Paesa, es va emportar els premis a millor pel·lícula, millor guió (per a Alberto Rodríguez i Rafael Cobos), millor director (Alberto Rodríguez), millor direcció de producció (Manuela Ocón), millor muntatge (José Manuel García Moyano), millor so (Daniel de Zayas i José Antonio Manovel), millor vestuari (Fernando García), millor direcció artística (Pepe Domínguez del Olmo) i millor maquillatge i perruqueria (Yolanda Piña). 

L’únic premi que no va aconseguir la pel·lícula de Rodríguez, de tots els apartats en què estava nominat, va ser el d’actor protagonista per a Eduard Fernández.

Els guardons a millor actor i millor actriu van ser, respectivament, per a Antonio de la Torre (Tarde para la ira, de Raúl Arévalo) i Mercedes Hoyos (Todo saldrá bien, de Jesús Ponce).

Notícies relacionades

En l’apartat musical, el compositor Pablo Cervantes, per segon any consecutiu, va guanyar el premi Asecan Música Original per Ebre, el bressol de la batalla, de Román Parrado. En la categoria Altres Formats es va imposar La Xirgu, tv movie de Silvia Quer per a Tito Clint Movies, Canal Sur, Zenit TV, Diferent Films, TV-3 i Televisió de Galícia.

A més a més, Asecan va escollir com a Millor Pel·lícula Espanyola, sense producció andalusa, Tarde para la ira, i com a Millor Pel·lícula Estrangera Spotlight, de Thomas McCarthy.