ANÀLISI

Intrigants Globus d'Or de televisió

'The crown', Billy Bob Thornton i Tracee Ellis Ross reben premis algo inesperats

thecrown

thecrown

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan et pensaves que la coneixies, l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood t’esguerra la porra. Els Globus d’Or tendeixen a premiar sèries de cert risc, encara que sigui tardanament, però aquest any s’han deixat obnubilar pel luxe i l’aura de prestigi: The Crown –sèrie amb valors, tot sigui dit, i no només  de producció– s’ha imposat a l’òbvia guanyadora que semblava Stranger things.

    També la seva jove Isabel II, Claire Foy, n’ha sortit coronada, encara que l’heroïna /actuació encara sigui més reactiva que proactiva. Una altra vegada serà, Keri Russell (The americans), encara que només en queden dues. ¿Potser estan esperant a acomiadar-la amb tots els honors, com van fer amb Jon Hamm i el seu Don Draper l’any passat? ¿Faran el mateix amb Matthew Rhys, trepitjat per Billy Bob Thornton, de la nova sèrie del qual (Goliath) gairebé ningú en sabia res fins al premi de diumenge? De nou, amor per a vells llops del cine als Globus de televisió, facin el que facin.

    En l’apartat de comèdia, el repartiment sembla menys discutible. El valor d’Atlanta no és només donar veu a personatges poc vistos a la televisió, o a recordar-nos que totes les vides negres, fins i tot les més petites, importen, sinó també com es dona veu a aquests personatges. Donald Glover (també premiat com a millor actor) ha creat una visió única: un terç de melancolia, un terç d’humor minimalista, un altre de fantasia sense límits. Amb Louie fora d’antena, aquesta sembla la sèrie més lliure de la tele.

Notícies relacionades

    La sorpresa en comèdia ha sigut, potser, el premi a la millor actriu. Res de tornar a reconèixer Sarah Jessica Parker (guanyadora quatre vegades per Sexe a Nova York) ni seguir amb el suport recent a noves veus premiant Issa Rae per Insecure, sèrie que, a més, ha creat. La guanyadora ha sigut la veterana Tracee Ellis Ross, el cor conciliador d’una Black-ish que ha passat per millors moments. ¿Aquell episodi / publireportatge a Disney World? ¡Uf!

    Havia de guanyar i va guanyar, en minisèrie, El pueblo contra O.J. Simpson, però el repartiment coral no ha acabat d’escombrar, perquè segons sembla, a l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood sí que li va agradar El infiltrado. Potser per tenir com a protagonista una actual estrella de cine, Tom Hiddleston, en teoria més premiable que Courtney B. Vance. Respirem profundament. Només és un joc.