TESTIMONI

100 concerts del 2016

La càmera de Ferran Sendra va captar els grans noms de la música internacional que han deixat empremta als nostres escenaris

Cent concerts del 2016 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

L'any musical 2016, que s'acaba amb un tràgic balanç després de les morts d'icones del pop i el rock com David Bowie, Lemmy Kilmister, Prince, Leonard Cohen, Keith Emerson, Greg Lake o George Michael, també s'ha saldat amb una gran activitat als nostres escenaris de figures internacionals i noms llegendaris.

Les fotografies de Ferran Sendra, que han il·lustrat les cròniques i reportatges publicats a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, s'encadenen, un any més, com ja és tradició, en un vídeo amb una selecció d'un centenar d'imatges d'actuacions que han deixat empremta.

Un recorregut per totes les sales de concerts de Barcelona i els principals festivals catalans: Mil·lenni, Guitar BCN, Blues & Ritmes, Festival Internacional de Jazz, Suite Festival, Festival de Cap Roig, Festival de Peralada, Portaferrada, Rock Fest, Primavera Sound, Canet Rock, Festival de Pedralbes...

NEIL YOUNG, SPRINGSTEEN, MCCARTNEY, THE WHO...

Notícies relacionades

S'inclouen fotos de figures històriques com Wilko Johnson, Johnny Hallyday, Brian Wilson, Neil Young, Patti Smith, Rod Stewart, Santana, Bryan Adams, Joan Baez, Simply Red, Jackson Browne, Eric Burdon, Status Quo o Nick Lowe. Els que van rebentar el Palau Sant Jordi, com Queen, Red Hot Chili Peppers, Adele, The Cure o Justin Bieber. Astres dels grans recintes com Bruce Springsteen & The E Street Band al Camp Nou o Coldplay i Beyoncé a l'Estadi Olímpic. També hi són Sopa de Cabra en la presentació del seu últim àlbum, 'Cercles', a The Grand, a Londres, i Paul McCartney al Vicente Calderón, a Madrid, o el concert dels llegendaris The Who a l'Azkena de Vitòria.

Noms de pes del metal com Michael Schenker, Iron Maiden, Anthrax, Slayer, Thin Lizzy, Twisted Sister, Whitesnake o Saxon, i estrelles de l'escena local amb Sílvia Pérez Cruz, Estopa, Roger Mas i Luis Eduardo Aute. Figures de culte com Bill Frisell, The Passenger, Chris Cornell, Andrew Bird, Elliot Murphy o Adrian Belew... I fins a un total de 100 fotos per al record. Un poderós testimoni de la música en directe del 2016.