PROPOSTES PER A TOTA LA FAMÍLIA

El musical regna per Nadal

Les noves aventures de Geronimo Stilton i el trepidant 'Scaramouche' de Dagoll Dagom coincideixen amb la reposició d''El petit príncep'

A les ofertes de circ, dansa i òpera s'hi uneix l'explosiu mix de 'PP', xou protagonitzat pel pallasso Tortell Poltrona i el cantant Albert Pla

jgblanco35635726 barcelona 22 09 2016    icult     pase para gr ficos del nue160922183128

jgblanco35635726 barcelona 22 09 2016 icult pase para gr ficos del nue160922183128 / DANNY CAMINAL

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Els musicals s’imposen a la cartellera de Barcelona de cara a les festes de Nadal. Com a novetat destaquen el retorn de Geronimo Stilton i l’última creació de Dagoll Dagom, Scaramouche. I entre les reposicions, El petit príncep El petit príncepPepa Pig Big Splash, que s’acaba avui a la sala Barts. 

L’aclamada producció Scaramouche, un musical de capa i espasa ambientat en les albors de la Revolució francesa, ha sigut un apassionant duel musical i creatiu per a Dagoll Dagom. El públic surt entusiasmat del Teatre Victòria després de veure aquesta història amb guió i direcció de Joan Lluís Bozzo i música d’Albert Guinovart que combina amor, història, aventures i humor i posa en escena 18 actors i 10 músics.

Entre els protagonistes, destaquen primeres espases del gènere musical. L’heroi emmascarat Scaramouche és Toni Viñals i el seu oponent, el Marquès d’Echalonne, Ivan Labanda. Per part femenina, s’ha de citar Anna San Martín com a Olympia, una jove de la noblesa enamorada de Scaramouche, i Mireia Mambo, l’actriu de la companyia de Teatre de l’Art on es camufla el protagonista.

A l’altre costat del Paral·lel, a la sala Barts, recala un altre gran èxit del teatre familiar, El petit príncep, una producció del tàndem Àngel Llàcer i Manu Guix amb La Perla 29. Alguns pares connecten fins i tot més que els petits amb l’imaginatiu món creat per Antoine de Saint-Exupéry en el seu llibre més cèlebre. L’obra arriba a la seva tercera temporada en plena forma amb canvis en el repartiment després d’haver rebut 130.000 espectadors i comptar amb una reedició de la banda sonora després d’aconseguir el disc d’or. Inclou dues cançons noves, una interpretada per les populars Macedònia. El muntatge actual compta amb Diana Roig substituint Elena Gadel, de baixa per maternitat, Àngel Llàcer, que s’alternarà amb Ivan Labanda, i Marc Pocielo.

RETORN A FANTASIA

Els que connecten sobretot amb el nou espectacle Geronimo Stilton. Gran Retorn a Fantasia són els nens que han començat a llegir gràcies a les històries del director de l’Eco del Rosegador. Després de triomfar fa sis anys amb el primer xou del famós ratolí, el Condal acull aquesta nova producció dirigida per Lluís Danés amb una escenografia que es transforma mitjançant projeccions i altres sorpreses. En el muntatge, el director de l’Eco del Rosegador cau en la trampa de Neridiana, una impressionant Beth Rodergas gairebé irreconeixible com a bruixa malvada. 

Opera for kids és un divertimento destinat a descobrir el món de l’òpera als nens de manera festiva. Recomanat a partir de 6 anys, l’espectacle del Borràs mostra el món de la lírica a través de la visió i les preguntes d’una nena (Gemma Martínez) aliena a la lírica que s’adorm durant una funció d’òpera i somia amb els protagonistes. Aquesta proposta inclou famosos fragments d’òperes populars, com La traviata, Carmen, Tosca i Turandot, interpretats per la soprano Anna Belén Gómez, el tenor Albert Gràcia i el baix Ulises Ordúñez. I tots sota la batuta d’Edu Pericas, decidit a trencar amb el tòpic que l’òpera és avorrida.  

DANSA, MÚSICA I HUMOR

La coreògrafa Àngels Margarit uneix el món de les matemàtiques i la música de Johan Sebastian Bach en la seva nova proposta per a tota la família, a partir de Sant Esteve al Mercat de les Flors. Després de meravellar amb Origami, la creadora descobreix un món diferent a Back Àbac, on set ballarins i acròbates exploren la connexió entre matemàtiques, música i dansa. Bach sonarà també a l’Auditori en una iniciativa amb molt swing del saxofonista Llibert Fortuny estrenada la temporada passada, Sona Bach.

Però la novetat aquest any a l’Auditori és PP, un esbojarrat xou de música i circ que executarà a partir del dia 26 un explosiu tàndem: el popular pallasso Tortell Poltrona i el provocador cantant Albert Pla.

I, a més, els que vulguin aprendre a cantar també ho podran fer a l’Auditori, on acabaran actuant. Aquest any el repertori a escollir és Beatles o gòspel.

FIDELS A LA TRADICIÓ

Notícies relacionades

Els amants de la tradició tenen des dels clàssics pastorets fins al Concert de Sant Esteve al Palau de la Música. El Jove Teatre Regina reposa el seu hit nadalenc Pastorets Superestel i l’acompanya d’una altra peça ideal per a aquestes dates, La millor carta als Reis. El Tantarantana ofereix Els pastorets de la Martina, protagonitzat per una nena que viatja al passat per plantar cara al dimoni. I Atrium presenta L’ombra del pessebre, una delicada obra a base d’ombres.

 

MUSICALS PER NO TAN NENS

Ben diferent és 'El despertar de la primavera', aclamat musical a ritme de rock que arrasa al Teatre Gaudí. Tracta del difícil despertar sexual d'uns joves a l'Alemanya del segle passat plena de tabús. És una adaptació d'un èxit de l''Off Broadway' ideal per als que busquen alguna cosa allunyada de la comèdia aquestes festes.