EL MILLOR DE L'ANY

'El hombre de las mil caras' lidera les nominacions als premis Feroz

A més de la pel·lícula d'Alberto Rodríguez, entre els candidats als guardons de la crítica del cine espanyol destaquen també 'Julieta' i 'Tarde para la ira'

Tràiler d’’El hombre de las mil caras’. (2016) / periodico

1
Es llegeix en minuts

'El hombre de las mil caras', dirigida per Alberto Rodríguez i protagonitzada per Eduard Fernández, sobre l'exespia Fernando Paesa, lidera, amb 10 nominacions, la llista de candidats als premis Feroz 2017, els guardons que concedeix la crítica del cine espanyol. La segueixen 'Julieta', de Pedro Almodóvar, i 'Tarde para la ira'Tarde para la ira, de Raúl Arévalo, amb 9 i 8 nominacions respectivament. 'Un monstruo viene a verme', de J. A. Bayona, i 'Que Dios nos perdone', de Rodrigo Sorogoyen, han aconseguit 7 nominacions cada una. 

Els membres de l'Associació d'informadors cinematogràfics d'Espanya (AICE) -més de180 periodistes especialitzats de tot el país- han seleccionat en primera ronda els aspirants als Feroz entre 107 llargmetratges. 'El hombre de las mil caras' està nominat en les principals categories de millor direcció i millor pel·lícula dramàtica.

LES SÈRIES

En la categoria de sèries de ficció, a la qual optaven 37 títols, 'El Ministerio del Tiempo' és la que suma més nominacions -vuit-, seguida per 'Vis a vis', amb cinc, i 'El caso: crónica de sucesos', 'Mar de plástico' i 'Paquita Salas', amb tres cada una.  

Després d'una segona ronda de votacions, que comença ara, el 23 de gener se celebrarà a Madrid la gala dels premis, presentada per Antonio de la Torre, on es coneixeran els guanyadors i s'entregarà el Feroz d'Honor a Narciso Ibáñez Serrador. 

Aquesta edició dels Feroz consta de 17 categories a l'haver sumat 6 per reconèixer les millors sèries espanyoles de ficció en les 11 categories que ja distingien el millor cine espanyol. A més, s'ha creat un premi especial al millor llargmetratge documental. 

Notícies relacionades