Boolino premia nous autors de llibre infantil i juvenil

lpedragosa36296817 premio boolino    eva  moreno161115210845

lpedragosa36296817 premio boolino eva moreno161115210845 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / BARCELONA

La xarxa de recomanació lectora Boolino va entregar ahir a CosmoCaixa els seus premis de literatura infantil i juvenil en la seva segona edició, als quals van concórrer 409 originals. Els Boolino tenen dues característiques especials: només hi poden accedir autors sense obra publicada en editorials comercials i diferents segells assumeixen la publicació de les obres vencedores.

Notícies relacionades

BdeBlock, el segell infantil d’Ediciones B, assumeix la publicació del títol vencedor a la categoria d’infantil i juvenil. Eva Moreno (Madrid, 1968), professora de secundària, ha sigut premiada per El día que el mundo amaneció al revés, una història «gamberra» escrita des del punt de vista d’un grup de nens que veuen com, de sobte, a tots els adults de la seva ciutat se’ls en ha anat la pinça i es comencen a comportar com criatures. Fins ara, Moreno havia autoeditat alguns dels seus llibres.

Una noia gallega de 18 anys, Rebeca Álvarez, ha aconseguit el premi Boolino en categoria juvenil per IF. Les sigles defineixen un robot la  intel·ligència del qual ha resultat fallida. És el que passa amb una androide que el protagonista descobreix llençada a l’àrea de residus d’una fàbrica A la categoria d’àlbum il·lustrat, Beascoa publicarà El sombrero de Bruno, de l’il·lustrador colombià establert a Mallorca Canizales. El relat introdueix a lectors a partir dels tres anys la necessitat de recolzar les víctimes del bullying.