PRIMERA ACTUACIÓ A ESPANYA

Diego el Cigala presenta el seu nou treball a Barcelona

El 'cantaor' fusiona flamenc i salsa a 'Indestructible', un homenatge als grans autors del segell Fania All Stars

EL PERIÓDICO posa a la venda les entrades per al concert del 3 de desembre a l'Auditori del Fòrum

diego-el-cigala4-foto-anya-bartels

diego-el-cigala4-foto-anya-bartels

2
Es llegeix en minuts

Compra aquí tus entradas para Indestructible, de Diego el Cigala 

Barcelona serà la primera ciutat de l'Estat que viurà en directe la força del nou projecte de Diego el Cigala. ‘Indestructible, el alma de la salsa’ es presentarà a l'Auditori del Fòrum el dissabte 3 de desembre en un concert organitzat per EL PERIÓDICO. Les entrades ja estan a la venda en exclusiva a entrades.elperiodico.catEl cantant espanyol, reconegut per la seva capacitat de fusionar el flamenc amb tota mena de ritmes, s'enfronta aquesta vegada amb els grans mites de la salsa, i recupera alguns dels grans temes editats pel segell Fania All Stars, la gran referència històrica d'aquest gènere.

'Indestructible’ és el títol del nou disc del Cigala, a la venda el 28 d'octubre, tot i que ja l'ha començat a presentar en una gira per Amèrica del Nord. A Espanya hi arribarà en directe el 3 de desembre, en aquesta nova proposta de Música Periódico, la marca sota la qual aquest diari presenta els seus concerts. Com a complement del treball musical, El Cigala també presentarà sota el mateix nom un llibre i una pel·lícula documental sobre la gravació. 

Aquest homenatge als grans de la salsa comença en el mateix títol del treball. ‘Indestructible’ agafa el nom prestat de l'àlbum de Ray Barreto editat el 1973. En la seva recerca del son més autèntic, el 'cantaor' ha recorregut al talent de més de 70 músics llatins amb profundes arrels en la salsa. Destaquen noms com Óscar D’Leon,  Bobby Valentín, Larry Harlow Eddie Montalvo. També la gravació és una mostra de l'exhaustiu treball que Diego i la seva gent han portat a terme per aglutinar en aquest espectacle l'essència de la salsa amb el més pur flamenc. El disc conté cançons gravades a Colòmbia, Puerto Rico, Cuba, la República Dominicana i els Estats Units, països que El Cigala ha visitat en la seva recerca de temes i inspiració. El toc final a tota la gravació es va donar a Jerez de la Frontera, on es van afegir els sons de guitarra i caixó, i les palmes de flamenc.

Notícies relacionades

Barcelona serà la primera ciutat espanyola que acollirà Diego el Cigala i el seu nou espectacle, que arribarà ja rodat després de diverses actuacions a Puerto Rico, el Estats Units i el Canadà. L'escenari elegit per EL PERIÓDICO per presentar aquest exclusiu concert és l'Auditori del Fòrum, un emblemàtic recinte que permet un ampli aforament en unes condicions tècniques i de visibilitat perfectes per a pràcticament totes les localitats. El preu de les entrades va des dels 30 € fins als 95 € de les butaques més exclusives, les d'aquells que pràcticament podran arribar a l'artista des del seu seient. El portal de venda d'EL PERIÓDICO, entrades.elperiodico.cat, és el punt de venda exclusiu d'aquest concert. Només el club del subscriptors TRESC té també entrades a la venda amb un  descompte del 10 per cent exclusiu per a subscriptors del diari i socis del club.

MÚSICA PERIÓDICO

Música Periódico, el cicle de concerts que organitza i presenta aquest diari, també té en cartell dues importants cites musicals més en els pròxims mesos. El 24 de novembre, a l'Auditori Nacional, EL PERIÓDICO presenta a Barcelona MClanque cantarà en directe els temes del seu nou disc ‘Delta’. Unes setmanes després, el 14 de desembre al Palau de la Música, serà Quique González qui present la seva ‘Me mata si me necesitas’, una gira amb què ha omplert locals per tot el territori espanyol. Tots aquests concerts estan a la venda en exclusiva a entrades.elperiodico.cat.