CONCERTS ACÚSTICS D'EL PERIÓDICO

La Música Directa ocupa l'escenari

Una dotzena d'artistes celebren a Luz de Gas els cinc anys de sessions

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Només sis dies van trigar a esgotar-se les 700 entrades de Som Música Directa, l’especialíssim concert que reunirà avui, a partir de les 21.30 hores, una dotzena d’artistes a la sala Luz de Gas per celebrar els cinc anys de les actuacions acústiques gravades a l’estudi d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA. Unes gravacions que la cantant India Martínez va inaugurar l’octubre del 2011, quan l’estudi ni existia. L’artista cordovesa no podia faltar a la cita d’aquesta nit, en què participaran també Joan Manuel Serrat (acompanyat al piano per Kitflus), Love of Lesbian, La Pegatina, Sidonie, Els Catarres, Elefantes, Joan Dausà, Jarabe de Palo, Joana Serrat, Rafa Pons, Zahara i Andrés Suárez.

Tots ells han passat en algun moment (molts ho han fet més d’una vegada) per l’estudi situat al soterrani de la redacció on es graven les actuacions de Música Directa, una iniciativa nascuda de l’afany entusiasta de la periodista Núria Martorell que el temps ha consolidat com una aposta d’èxit indubtable: així ho testifiquen les més de 500 gravacions realitzades, algunes de les quals han sigut, a més a més, estrenes absolutes.

Notícies relacionades

El brillant cartell reunit per a la cita d’aquesta nit és, doncs, només una petita representació de la llarguíssima llista de grups i solistes que s’han avingut a despullar les seves cançons per a EL PERIÓDICO. Altres artistes que han participat en les sessions i als quals compromisos previs impediran assistir a Luz de Gas (Estopa, Ariel Rot, Martirio, Leiva, Rozalén, M Clan, Dorantes, Pan-cho Varona...) han volgut sumar-se a la festa amb missatges gravats.

El concert Som Música Directa serà pròdig en sorpreses. En principi, cada un dels participants interpretarà dues cançons, però abundaran els intercanvis de parelles i les versions inesperades. Joana Serrat estrenarà una cançó inèdita que formarà part del seu pròxim àlbum i Joan Dausà ha compost per a l’ocasió una peça sobre el drama dels refugiats, i la interpretarà en presència d’Òscar Camps, fundador de l’oenagé Open Arms, que també assistirà a la vetllada musical. 

Els integrants de Love of Lesbian posen a Barcelona.

Els integrants de Love of Lesbian posen a Barcelona. / FERRAN SENDRA