Yvone Blake anuncia uns Goya austers

La figurinista britànica és l'única candidata a presidir l'Acadèmia de cine

 

  / EFE / VÍCTOR LERENA

1
Es llegeix en minuts
OLGA PEREDA / MADRID

Amb cert mal gust de boca per ser l'única candidata a presidir l'Acadèmia de cine ("competir sempre és sa"), la dissenyadora de vestuari britànica Yvone Blake ha presentat el seu programa i ha posat l'accent en dos assumptes: els joves cineastes i la gala dels Goya. Respecte a la gran festa del cine espanyol, Blake -actual presidenta en funcions després de la dimissió d'Antonio Resines- ha assegurat que serà "més austera" encara que "elegant i amb encant".

Encara és aviat per saber possibles presentadors, tot i que Dani Rovira ('Ocho apellidos vascos') -que ha presentat la cerimònia els últims dos anys- fa unes setmanes es va postular. "Vaig disfrutar molt de les dues gales. Va ser una experiència meravellosa. Tancar el cercle amb una tercera seria bonic", va assegurar. Les declaracions de l'actor malagueny no deixen de ser curioses ja que l'any passat, després de la cerimònia, va deixar clar via Twitter que "no havia valgut la pena". Rovira va acabar, literalment, cremat després de rebre el que ell va considerar "crítiques, insults i menyspreus" al seu treball com a mestre de cerimònies.

MARIANO BARROSO I NORA NAVAS

Notícies relacionades

Acompanyada pel cineasta Mariano Barroso i l'actriu Nora Navas -dos catalans que aspiren a convertir-se en els vicepresidents de l'Acadèmia- Blake ha assegurat que la institució ha d'ajudar els que estan començant la seva carrera en el cine. Barroso ('Los lobos de Washington') ha corroborat les seves paraules i ha deixat clar que l'Acadèmia ha de vetllar pels que fa tota una vida que estan en la indústria i pels que acaben de començar. Respecte a la seva candidatura a la vicepresidència, el director ha assegurat que es tracta d'una manera de tornar tot el que l'Acadèmia li ha donat. Per la seva part, Navas ('Tots volem el millor per a ella') s'ha mostrat encantada de posar el seu granet de sorra en el cine espanyol i ha conclòs que les mirades noves sempre enriqueixen.

El pròxim 15 d'octubre, els membres de l'Acadèmia (uns 1.500 professionals que treballen en tots els sectors relacionats amb el cine) votaran i dictaminaran si aproven o rebutgen la terna.