'DREAM TEAM' D'ARTISTES

Som Música Directa: 5 anys d'acústics, el 5 d'octubre a Luz de Gas

Serrat, Love of Lesbian, Zahara, Jarabe de Palo, La Pegatina, India Martínez, Els Catarres, Sidonie, Joan Dausà, Elefantes, Joana Serrat i Rafa Pons integren el cartell

Les entrades es posaran a la venda dimarts que ve, dia 13, a partir de les deu del matí, a través del canal proticketing d'EL PERIÓDICO

Pau Donés, en directe. / RICARD FADRIQUE

Pau Donés, en directe.
Música Directa: Acústic de La Pegatina
Música Directa: Acústic de Rafa Pons
Música Directa: Acústic de {Sidonie}
Elefantes interpreten en acústic el tema ’Escuchar al viento’.
La cantant de Vic interpreta ’The secret (The low-down light)’
La cantant Índia Martínez interpreta la cançó ’Aléjate de mí’ en acústic per a EL PERIÓDICO.
El grup interpreta ’Bajo el volcán’ en acústic exclusiu
MÚSICA DIRECTA : Acústic dels Catarres.
Joan Dausà interpreta ’Andrea, ya nada puede ser’.

/

4
Es llegeix en minuts
Núria Martorell
Núria Martorell

Periodista

ver +

Compra aquí tus entradas para Som Musica Directa 

El cartell podria ser el de qualsevol festival, i dels potents. Un 'dream team' d'artistes es reunirà el 5 d'octubre per celebrar el cinquè aniversari dels acústics a El Periódico. Neix Som Música Directa. Un concert que en aquesta primera edició acollirà Luz de Gas, que brinda la seva sala sense límit (horari): i vés a saber què tipus de perversió musical pot sorgir de la trobada. I és que tot pot passar quan aconsegueixes que s'enfilin a un mateix escenari intèrprets com Serrat amb Kitflus, Love of Lesbian, Zahara, Jarabe de Palo, La Pegatina, India Martínez, Els Catarres, Sidonie, Joan Dausà, Elefantes, Joana Serrat i Rafa Pons.

FERRAN SENDRA

Santi Balmes i Julian Saldarriaga de  Love of Lesbians.

La proposta és que cada convidat interpreti dues peces del seu repertori. I, si pot ser, en format acústic, fidel a l'origen d'aquesta festa homenatge a tots els artistes que han passat per l'estudi d'aquest diari. Una meravellosa excusa per escoltar èxits de bandes i solistes amb justificat èxit i reconeixement, i en un aforament que permetrà disfrutar-los en la distància perfecta. Les entrades es posaran a la venda dimarts que ve, dia 13, a partir de les deu del matí, en entradas.elperiodico.com. EL PERIÓDICO posarà a disposició del públic 700 localitats, a només 20 euros (més despeses de gestió). Els subscriptors del diari comptaran amb un 10% de descompte a través de la web del Club TresC (www.tresc.cat).

DESPULLANT 'SINGLES'

Artistes d'estils i procedències diverses, desconeguts a reivindicar i mediàtics amb rèdit indiscutible (l'acústic de Melendi acumula més d'un milió i mig de visites), porten des que va començar l'aventura de Música Directa prestant-se a despullar els seus singles. I en el format més arriscat. Mostrant el seu talent sense xarxa, sabent que després no hi haurà pirueta tècnica que solucioni possibles desgavells (res de pro tools antidesafinats).

Alguns han elegit aquesta plataforma per mostrar per primera vegada les seves noves composicions. O les seves variacions:

Sidonie va estrenar en EL PERIÓDICO  una versió pop de la tendra cançó 'Una guitarra' de Serrat

Sidonie va estrenar aquí una versió pop de la tendra cançó 'Una guitarra', del seu admirat Serrat. Ara, el trio barceloní està a punt de publicar el disc 'El peor grupo del mundo' (un record, precisament, als grups que els han influenciat).  El que farà Serrat, per la seva part, és un misteri. ¿Portarà 'Una guitarra'? Perquè, de moment, l'únic que ha demanat és que vol que l'acompanyi precisament un pianista. Sí, el fidel Josep Mas 'Kitflus'. 

LA PRIMERA, DUES VEGADES

Tot va començar un mes d'octubre, del 2011. I amb algú que –redoblament–, s'ha prestat a participar en el concert. L'estudi d'EL PERIÓDICO encara no estava muntat quan per llavors una no gaire coneguda India Martínez va cantar el seu primer hit, 'Vencer al amor'India Martínez hitVencer al amor.

DANNY CAMINAL 

India Martínez. 

La cordovesa va tornar dues vegades més. L'última, de nou el mes que dóna la benvinguda a la tardor. I va ser la primera convidada que va estampar la seva firma en un improvisat mur de la fama. La paret blanca de l'espai acabat de remodelar demanava a crits ser grafitejada. I va dibuixar-hi un osset (el que va deixar en la cadena de regals) al costat de la seva firma. Per cert, enrere queda

India Martínez va gravar el primer acústic,  quan a penes teníem mitjans, i anys després va inaugurar l'estudi, ja remodelat

aquell intercanvi d'obsequis entre els músics: un deixava en peça un petit objecte que s'emportava el següent. Hi ha altres novetats: està en marxa el Museu Música Directa amb objectes que els que graven un acústic deixen perquè se subhastin en el futur per a fins benèfics (relacionats amb la música).

DANNY CAMINAL 

L'adhesiu 

En realitat, la resta de convidats, menys Els Catarres –que han esgotat tots les entrades dels set recitals a Barcelona del seu 'L'últim adéu-Final de gira'– , han sigut reincidents a Música Directa: La PegatinaElefantesJoan Dausà, Rafa PonsZahara i Joana Serrat han anat gravat cançons mentre publicaven nous discos. I Pau Donés va aprofitar l'ocasió per cantar amb Leiva 'Vecina' (peça que incloïa en el seu àlbum). Ah, Leiva no figura perquè l'ha reclutat Sabina com a productor del disc que està ultimant. Però ha promès que l'any que ve estarà (s'emetrà un vídeo en què ho explica). L'actuació de Donés suposarà el seu retorn a Luz de Gas, on va oferir dos recitals benèfics (de la mà d'EL PERIÓDICO) i la seva volta puntual als escenaris des d'aleshores.

Pau Donés

Notícies relacionades

Love of Lesbian, la banda més reclutada -va propiciar la mofa d'El Mundo Today, que es va inventar la notícia: "Neix 'Sin Love of Lesbian Fest', el primer festival sense Love of Lesbian- coincidirà per primera vegada en un escenari amb Serrat, després que aquest aportés un sentit recitat 'El Poeta Halley'. I la banda de Santi Balmes es retrobarà amb Zahara: que mític aquest duet que es van marcar en homenatge a Antonio Vega, cantant 'Lucha de gigantes'.

RICARD CUGAT

Zahara 

Al·licients, tots. L'ocasió, única. Són molts i molt bons. Avui, el mur, antigament virginal, inicialment vestit amb l'osset d'India Martínez, és una amalgama de firmes i dibuixos més o menys afortunats, testimoni de cinc anys de la nostra història, 10 anys de Música Directa a les entranyes d'EL PERIÓDICO. El dia 5 d'octubre enderroquem murs i obrim portes a una experiència irrepetible. Benvinguts.