Ewan McGregor optarà a la Concha d'Or amb 'American pastoral'

L'adaptació de la novel·la de Philip Roth és la primera pel·lícula com a director de l'actor, premi Donostia 2012

 

  / EFE / JAVIER ETXEZARRETA

1
Es llegeix en minuts
EROPA PRESS / SANT SEBASTIÀ

L'actor escocès Ewan McGregor, premi Donostia el 2012, competirà amb la pel·lícula 'American pastoral', que dirigeix i protagonitza, en la secció oficial del 64 Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià, del 16 al 24 de setembre. Serà l'estrena del debut darrere les càmeres de McGregor, que visita per tercera vegada la capital guipuscoana.

'American pastoral' es basa en la novel·la homònima de Philip Roth, guanyadora del premi Pulitzer, que recorre la història d'una família americana a través de diverses dècades, en què la seva idíl·lica existència s'enfonsa per l'agitació social i política que canviarà per sempre l'estructura de la cultura nord-americana. L'obra és la primera part de la coneguda com a 'Trilogia americana', que es completa amb 'Em vaig casar amb un comunista' i 'La mancha humana', versionada per a la gran pantalla sota la direcció de Robert Benton el 2003.

JENNIFER CONNELLY I DAKOTA FANNING, AL REPARTIMENT

Notícies relacionades

McGregor, que ha protagonitzat pel·lícules com 'La pesca del salmó al Iemen' i 'Principiantes', debuta en la direcció amb aquest film, en què també encarna Seymour Levov, 'el Suec', un atleta llegendari a l'institut que ara és un exitós home de negocis casat amb Dawn, una exreina de la bellesa. En el repartiment hi figuren, a més, Jennifer Connelly, guanyadora d'un Oscar per 'Una ment meravellosa', en el paper de Dawn; Dakota Fanning, amb títols com 'Las fugitivas' i 'Crepuscle'; Uzo Aduba, guanyador d'un Emmy per la sèrie 'Orange is the new black'', i David Strathairn, a qui s'ha pogut veure a 'Lincoln' i 'Bona nit i bona sort'. Alexandre Desplat ha compost la banda sonora.

'American pastoral', de LakeShore Entertainment, està produïda per Tom Rosenberg, Gary Lucchesi i Andre Lamal i l'estrenarà Lionsgate als Estats Units el 21 d'octubre, mentre que a Espanya la distribuirà Tripictures. John Romano, que va traslladar al cine un llibre de Michael Connelly a 'L'innocent' i que va participar en el guió de 'Crueldad intolerable', firma l'adaptació de la novel·la 'American pastoral', publicada el 1997.