PRESENTACIÓ DE LA PROGRAMACIÓ

Un 'dream team' de la música catalana en el 15è aniversari de l'Acústica de Figueres

L'espectacle 'La banda sonora del nostre país' reunirà Sopa de Cabra, Lluís Gavaldà, Albert Pla, Els Catarres i David Carabén, entre altres

Entre els noms destacats del festival figuren Kiko Veneno, Adrià Puntí, Macaco, Muchachito, Roger Mas i Marky Ramone

Sopa de Cabra: d’esquerra a dreta, Francesc ’Cuco’ Lisicic, Gerard Quintana, Jaume ’Peck’ Soler, Josep Thió i Josep Bosch.

Sopa de Cabra: d’esquerra a dreta, Francesc ’Cuco’ Lisicic, Gerard Quintana, Jaume ’Peck’ Soler, Josep Thió i Josep Bosch. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El festival Acústica de Figueres celebrarà la seva 15a edició de l’1 al 4 de setembre, i per commemorar l’efemèride estrenarà un espectacle en què participaran 12 destacats artistes catalans que formen part de la memòria de la cita. Un autèntic dream team –Sopa de Cabra, Lluís Gavaldà, Albert Pla, Els Catarres, David Carabén, Joan Dausà, Dolo Beltran, Quimi Portet, Elefantes, Mazoni, Sanjosex i Ernest Crusats (de La Iaia)– participarà en Acústica 15 anys. La banda sonora del nostre país, amb direcció de Josep Thió i Valen Nieto.

En l’espectacle, que se celebrarà el 2 de setembre a l’escenari de la Rambla de Figueres, els artistes cantaran cançons pròpies i compartiran col·laboracions. Serà «com un karaoke del que ha sigut l’Acústica durant aquests 15 anys amb la plana major i més representativa de la música catalana», va descriure el seu director, Xavi Pascual, en la presentació de l’Acústica. 

Més enllà d’aquest xou especial de celebració, la programació del festival compta amb una quarantena d’artistes, amb un criteri de selecció que s’ha enfocat, aquest any, en els noms «populars» i amb capacitat de convocatòria, segons Pascual.

Notícies relacionades

Molts ja han passat abans pel festival empordanès. Els artistes participants en aquesta 15a edició són Macaco, Muchachito Bombo Infierno, Roger Mas, Kiko Veneno, Adrià Puntí, Sidonie, Oques Grasses, Aspencat, Obeses, Animal, Joana Serrat, Marta Delmont, Est Oest, Pantaleó i Doctor Prats. L’únic representant internacional del cartell és Marky Ramone, últim membre original de Ramones que encara segueix viu i que aquest any està portant a terme una gira internacional amb els grans èxits del grup.

A més de l’Acústica, també se celebrarà una nova edició del també tradicional Acustiqueta, com ja s’havia anunciat, amb programació familiar. Albert Pla i Tortell Poltrona, Lluís Gavaldà acompanyant els Trau, Macedònia, Heavy per Xics, l’Orquestra Di-Versiones i SP3 seran els protagonistes d’aquest festival per als més petits.

Temes:

Figueres Música