'slow tv'

La ruta del 'bacallà' (versió Islàndia)

La televisió islandesa emet en directe un viatge de 24 hores pel país escandinau amb la música de Sigur Rós, inspirada en els paisatges

mama

mama

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Islàndia, el país del bacallà, també té una ruta vinculada a la música, almenys des d'aquest solstici d'estiu. Però no té res a veure amb el compàs i les pulsacions de la de la carretera valenciana CV-500, epicentre del fenomen Bakalao als 80 i principis dels 90. Només una fàcil comparació lèxica entre el gènere que va triomfar a Espanya i un dels motors econòmics d'Islàndia. 

Des de les 23 hores a Espanya, el grup de música islandès Sigur Rós acompanya amb la seva catedral de so els que vulguin endinsar-se en un viatge sensorial de 24 hores pels paisatges fantàstics d'Islàndia. En un projecte de 'slow tv', una pràctica residual a Espanya, un canal de la televisió nacional d'Islàndia (RUV 2) emet en directe les imatges que grava la càmera instal·lada en una furgoneta que recorre durant aquest dimarts els 1.332 quilòmetres de la Route One, la carretera de costa al voltant del país escandinau. L'esdeveniment també s'ha pogut seguir en 'streaming' a través de Youtube.

Notícies relacionades

La banda sonora del viatge parteix del seu nou tema, Óveður, i evoluciona a través d'un 'software' que modifica la música automàticament en relació amb el paisatge que es contempla en cada moment. "En una època de gratificació instantània i que tot es mou tan ràpid, volíem fer exactament el contrari", comenta en una nota Jónsi Birgisson, líder de Sigur Rós. 

El recorregut del vehicle s'ha pogut seguir en un mapa en temps real a la web de la banda de post-rock islandesa i a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #sigurrosrouteone. El mateix grup i els seus seguidors han anat publicant a la xarxa les imatges més curioses i espectaculars del viatge.