David Bagés es transforma en Pujol

L'actor és el protagonista de 'Pujol', nova obra teatral de Jordi Casanovas sobre l'ascensió i caiguda de l'expresident de la Generalitat

jcortadellas34312984 a m s  aprofito per passar vos un enlla  de wetran160616113726

jcortadellas34312984 a m s aprofito per passar vos un enlla de wetran160616113726

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El prolífic dramaturg i director Jordi Casanovas (Vilafranca del Penedès, 1978) va presentar ahir les primeres imatges de 'Pujol', un drama èpic i polític inspirat en la vida de Jordi Pujol, expresident de la Generalitat de Catalunya. Casanovas retrata l'ascensió i caiguda d'un mite. Es tracta d'una ficció molt pròxima a la realitat i en clau biogràfica que representa la vida social i política de qui va dirigir Catalunya durant 23 anys.

El muntatge està en fase de producció. Encara que s'estrenarà en el primer trimestre del 2017, les proves de maquillatge i caracterització del personatge protagonista, que interpreta David Bagés, ja s'han portat a terme. Les fotografies que il·lustren aquesta informació donen una idea de la increïble transformació de l'actor protagonista.

Casanovas també ha volgut jugar una mica a ser Pujol i ha realitzat fotos promocionals de l'obra posant qual president de la Generalitat, amb vestit i al costat d'una bandera catalana.

DESTACAT REPARTIMENT

'Pujol' compta amb un destacat repartiment. Manel Barceló, Marta Angelat, Lluïsa Castell, Anna Ycobalzeta, David Vert, Georgina Latre, Àurea Màrquez i Manuel Veiga interpreten els diferents personatges de l'obra, com la dona de l'expresident, la seva germana, el seu soci en el partit, la seva secretària, el seu biògraf i el secretari de Presidència, entre altres.

El dramaturg té experiència en obres de teatre polític. Ja va sorprendre fa dos anys amb ‘Ruz-Bárcenas’, espectacle firmat per ell i Alberto San Juan la dramatúrgia del qual es va realitzar amb la transcripció de la declaració que Luis Bárcenas, tresorer del Partit Popular, va prestar davant el jutge Pablo Ruz, el dia 15 de juliol del 2013, a l'Audiència Nacional.

ESTRENA PER SANT JORDI

Notícies relacionades

‘Pujol’ es presentarà el dia de Sant Jordi de l'any que ve al Teatre Atrium de Viladecans. Una setmana després s'estrenarà a Barcelona i farà  temporada al Teatre Tívoli. L'estrena posarà la guinda a una temporada molt internacional per a Casanovas, ja que set dels seus textos es representaran en diversos llocs, entre ells Nova York, Washington, Milà i Buenos Aires.

Casanovas, fundador de la sala FlyHard de Barcelona i guanyador de nombrosos premis, va acomiadar l'any passat al Teatre Lliure la seva trilogia sobre Catalunya amb ‘Vilafranca. Un dinar de festa major’, després de ‘Pàtria’ (2012) i ‘Una història catalana’ (2011/2013).