Richard Ford guanya el Princesa d'Astúries de les lletres

L'escriptor nord-americà s'ha imposat als 21 candidats presentats

 

  / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

L'escriptor Richard Ford, un dels més reconeguts de les lletres nord-americanes, s'ha fet mereixedor del premi Princesa d'Astúries. Ford (Jackson, Mississipí, 1944) ha sigut seleccionat d'una llista de 21 candidats. L'escriptor rebrà una escultura de Joan Miró, una dotació de 50.000 euros, un diploma i una insígnia.

El desembre de l'any passat, l'autor va passar per Barcelona per presentar el seu llibre de relats 'Francament, Frank' i va confessar les seves inquietuds socials a aquest diari: "Tal com s'ha organitzat el món, en què tots els pobres viuen a l'Àfrica o a l'Aràbia, és clar que vindran a viure a casa nostra i ens hi haurem d'acostumar. Nosaltres ens convertirem en ells i ells es convertiran en nosaltres. I ningú ho aturarà. Podem intentar que no ens seguim matant, però això seguirà passant així, ens matem o no.  El món s'ha organitzat d'una manera immoral i això s'haurà d'aclarir d'una manera o altra".

Notícies relacionades

El jurat ha estat integrat per Xuan Bello Fernández, Blanca Berasátegui Garaizábal, Luis Alberto de Cuenca i Prado, José Luis García Martín, Álex Grijelmo García, Manuel Llorente Manchado, Carmen Millán, Rosa Navarro Durán, Carme Riera i Guilera, Fernando Rodríguez Lafuente, Fernando Sánchez Dragó, Ana Santos Aramburo, Sergio Vila-Sanjuán Robert, Darío Villanueva Prieto i José Luis García Delgado (secretari).

Entre les obres més destacades de Richard Ford hi ha les novel·les 'El cronista d'esports', 'El día de la Independencia' i l'extraordinària 'Canadà'.