Richard Ford: "Al final sempre necessito redimir els meus personatges"

L'escriptor nord-americà presenta la seva última novel·la 'Canadà', crònica de la destrucció anunciada d'una família feliç

L’escriptor nord-americà Richard Ford, aquest dijous, a Barcelona.

L’escriptor nord-americà Richard Ford, aquest dijous, a Barcelona. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
ELENA HEVIA / Barcelona

El nord-americà Richard Ford és un home sense presses, com la seva escriptura. Així que molt lentament s'ha estat construint una inapel·lable consideració de clàssic viu. Com a tal ha recollit el vell i molt americà tema de la iniciació, sí, el de Tom Sawyer Huck Finn, a 'Canadà' (Empúries / Anagrama). Amb ella ha ordit una de les seves novel·les més intenses, la crònica de la destrucció anunciada d'una família feliç i de com el protagonista travessa la frontera cap al país del nord buscant una forma de vida que funcioni.

-- Vostè necessita salvar els seus personatges, si no, això no seria una novel·la de Richard Ford.

Notícies relacionades

-- Si s'hagués convertit en una tragèdia aquesta novel·la no seria gaire bona per a mi. Al final, sempre necessito trobar alguna cosa que redimeixi els meus personatges. De jove vaig escriure dos llibres en què pensava que la foscor, la desgràcia, tenia un valor en si mateixa. Però després em vaig adonar que no n'hi ha prou de deixar constància d'això, cal buscar la redempció. No hauria pogut passar-me 40 anys escrivint llibres si no cregués profundament en això.

>> Llegiu l'entrevista completa a l'escriptor Richard Ford, que presenta la seva nova novel·la 'Canadà' a e-Periódico.