Més enllà del negoci de la cultura

1
Es llegeix en minuts
Ramon Simó
Ramon Simó

Director del Festival Grec

ver +

Estem davant d’un nou Grec. Fidels a les premisses d’aquestes últimes edicions, hem programat un festival al servei de la creació i el compromís amb el present que, sense perdre de vista el gust majoritari, potencia la investigació de nous llenguatges escènics i busca noves maneres de relacionar-se amb els espectadors. És així com entenem que ha se ser un festival públic d’arts escèniques. Més enllà del negoci de la cultura i de la repetició de models exitosos, més enllà de la cultura entesa només com a patrimoni a explotar, el Grec troba la seva raó de ser al posar a sobre de l’escenari dubtes i preguntes comunes a tothom, i al fer-ho a partir d’uns principis estètics que poden alterar la nostra mirada. 

Estem en un moment de canvi i necessitem ser més creatius que mai. Potser necessitem espais per al conflicte, espais per entregarnos sense por de la confrontació d’idees, espais reals de diàleg on es puguin donar diferents opinions amb les mateixes possibilitats de ser escoltat. I eliminar la violència. Per aconseguir-ho, potser facin falta espectacles que transcendeixin les formes i els gèneres convencionals, espectacles híbrids que, en la seva composició, ens ajudin a alliberarnos dels prejudicis que encasellen el nostre gust. 

Notícies relacionades

Estem a punt per a la celebració. ¡El Grec compleix 40 anys! Des del primer impuls autogestionat de l’Assemblea d’Actors i Directors del 1976, el Grec ha disfrutat sempre d’una consideració molt especial tant per part dels espectadors com dels artistes. És gràcies a tots els que hi hem participat i els que l’hem estimat, des de la grada i també des de l’escenari, que avui estem aquí. És gràcies a tots els que hi participarem i l’estimarem en el futur que aconseguirem un festival cada vegada millor. ¡Enhorabona!

*Director del Grec

Temes:

Grec