Primeres imatges del 'Harry Potter' teatral... però Rowling demana que es guardi el secret

Ja han començat les sessions prèvies de l'obra de teatre 'Harry Potter i el nen maleït', protagonitzada pel mag en la seva edat adulta

J. K. Rowling, en una imatge d’arxiu.

J. K. Rowling, en una imatge d’arxiu. / AP / LEFTERIS PITARAKIS

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Vestits amb uniformes d'alumnes de Hogwarts i amb varetes màgiques a la mà, els primers fans que han pogut presenciar el primer pas previ de 'Harry Potter i el nen maleït', l'obra teatral protagonitzada pel mag creat per J. K. Rowling en la seva edat adulta, han valorat amb entusiasme el resultat de l'adaptació teatral, segons ha dit l'agència Reuters.

Tant Potter com els seus amics, 19 anys després dels fets relatats en la setena i última novel·la de la sèrie, són pares de nous alumnes de Hogwarts. El que va ser un mag prodigi ara és funcionari del Ministeri de la Màgia.

El guió de l'obra teatral es convertirà en el vuitè llibre de la sèrie, que es publicarà a Espanya a l'octubre, mentre que en anglès arribarà a les llibreries el 31 de juliol, l'endemà de l'estrena oficial de l'obra.

Els fans assisteixen a l'obra amb el pes de la petició expressa de J. K. Rowling que siguin discrets sobre el que veuran, motiu pel qual se n'ha pogut saber molt poc, del contingut de l'obra. Aquesta és la petició de Rowling:

"Realment em van agradar les pel·lícules, però després de veure això, et diria que te n'oblidis", deia un dels fans, Callum Fawcett. "Això és fantàstic, ho té tot", afegia. "És una versió completament diferent de tot el que la gent estima dels llibres. Els efectes visuals que té són una cosa que no havia vist mai", afegia Ollie Southgate.

"L'audiència no pot estar més impressionada ni més disposada a deixar-se atrapar per l'esperit del projecte", ha valorat 'The New York Times', i ha afegit que els personatges principals segueixen sent fidels a la versió juvenil.

"Els espectadors van arribar esperant màgia, i la van rebre a grapats. ¿Ho ha aconseguit Rowling un altre cop? Els espectadors no en tenen cap dubte", opina al seu torn el Daily Telegraph.

Notícies relacionades

A Twitter, Rowling ha considerat "meravellosa" la reacció davant la primera versió .

I en el compte oficial de l'obra de teatre, que administra la informació amb comptagotes, ja s'ha difós la primera i fins ara única imatge del muntatge.